| KULTTUURI -

Musiikkijuhlia mahdollistamassa

Kauniaisten musiikkijuhlien jokasyksyisen festivaalin järjestää kauniaislainen, voittoa tavoittelematon yhdistys ja sen noin sata kauniaislaista jäsentä. Moni jäsenistä mahdollistaa musiikkijuhlien toteutumisen myös käytännössä antamalla arvokkaan panoksensa vapaaehtoistyössä.

Minkälaisissa tehtävissä olet ollut mukana musiikkijuhlilla?

Katri Kallio: Toimin pääasiassa lipunmyyjänä, mutta olen päässyt myös roudaamaan ja valmistelemaan artistien takahuonetarjoiluja. Olen ollut mukana vasta vuoden, mutta vuosia toivottavasti tulee vielä monta lisää!

Maisa Krokfors: Olen ollut mukana lippujen ennakkomyynnissä, hoitamassa oheistuotemyyntiä konserttipaikoilla, opastamassa esiintyjiä ja jakanut tietoa musiikkijuhlista mm. somessa.

Kalervo Karppinen: Olen ollut Musiikkijuhlilla vuodesta 2016 liikenteenohjaajana ja järjestyksenvalvojana sekä myös taiteilijoiden kuljettajana.

Miksi olet lähtenyt mukaan ja mitä vapaaehtoistyö musiikkijuhlilla sinulle tarjoaa?

Katri: Minua kiinnosti päästä näkemään musiikkituotannon taakse. Olen monenlaisia musiikkitapahtumia kokenut niin kuulijana kuin esiintyjänä, mutta tuotantopuoli oli vielä jäänyt pimentoon. Minusta on lisäksi hauskaa päästä antamaan oma työpanokseni rakkaan kotikaupunkini hienon tapahtuman hyväksi.

Maisa: Ilmoittauduin vapaaehtoiseksi Kauniaisten musiikkijuhlille, koska halusin tukea kulttuuritoimintaa kotikaupungissani. Olen saanut tutustua Kauniaisten asukkaisiin, muualta tulleisiin konserttivieraisiin ja taiteilijoihin ja solminut uusia ystävyssuhteitakin joidenkin kanssa.

Kalervo: Musiikkijuhlat syksyn keskellä tarjoaa mielekästä tekemistä. Muutama vuosi sitten jäi mieleen filosofi Frank Martelan ajatus hänen Musiikkijuhlilla pitämästään esitelmästä: “Elämän merkitys on tehdä itsestään merkityksellinen toisille ihmisille”.

Musiikkijuhlien vapaaehtoiseksi voi ilmoittautua viestillä info@kauniaistenmusiikkijuhlat.fi. Vapaaehtoiset pääsevät kuulemaan musiikkijuhlien tilaisuuksia veloituksetta. Kauniaisten musiikkijuhlat yhdistys ry:n jäsenhakemuksen voi täyttää osoitteessa grankullamusikfest.fi. Jäsenet saavat mm. 20% alennuksen festivaalilipuista ja muita mielenkiintoisia etuja.

 

Katri Kallio.
Maisa Krokfors.
Kalervo Karppinen.

 

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *