| - KULTUREN

Vi gör musikfesten möjlig

Grankulla musikfest arrangeras varje höst av en Grankullabaserad förening utan kommersiella vinstintressen. Ungefär hundra Grankullabor är medlemmar i föreningen och flera av dem gör musikfesten möjlig också i praktiken genom betydelsefulla insatser inom frivilligarbete.

Hurdana uppgifter har du skött vid musikfesten?

Katri Kallio: Jag sköter främst om biljettförsäljningen, men jag har också fått ”roada” och förbereda artisttrakteringen. Hittills har jag varit med bara ett år, men hoppas det blir många fler!

Maisa Krokfors: Jag har varit med om att sköta förhandsförsäljning av biljetter, sälja olika produkter på konsertplatserna, guida artister och dela information om musikfesten t.ex. via sociala medier.

Kalervo Karppinen: Jag har medverkat vid musikfesten sedan 2016, som trafikledare och ordningsvakt samt chaufför för artisterna.

Varför har du gått med och vad betyder frivilligarbetet vid musikfesten för dig?

Katri: Jag var intresserad av att få kika in bakom musikproduktionen. Jag har upplevt många olika slags musikevenemang både som publik och som artist, men produktionsbiten var obekant för mig. Jag tycker också det är roligt att få göra en arbetsinsats för ett fint evenemang i min kära hemstad.

Maisa: Jag anmälde mig som frivillig vid Grankulla musikfest för att jag ville stöda kulturverksamheten i min hemstad. Jag har fått bekanta mig med invånare i Grankulla, med konsertgäster och artister från andra orter och även knutit några nya vänskapsband.

Kalervo: Musikfesten erbjuder något trevligt att göra i mitten av hösten. För ett par år sedan höll filosofen Frank Martela ett föredrag vid musikfesten och de här orden har jag burit med mig: ”Livets mening är att göra sig själv betydelsefull för andra människor”.

Du kan anmäla dig som frivillig vid musikfesten genom att skicka e-post till adressen info@kauniaistenmusiikkijuhlat.fi. Frivilliga får njuta av musikfestens evenemang avgiftsfritt. På hemsidan grankullamusikfest.fi kan du fylla i en medlemsansökan till Grankulla musikfestförening rf. Medlemmar får bl.a. 20% rabatt på festivalbiljetter och andra intressanta förmåner.

Katri Kallio.
Maisa Krokfors.
Kalervo Karppinen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *