| KAUPUNKI - STADEN

Näyttelytyö tukee nuorten hyvinvointia

Monikulttuurinen koululaisryhmä Kauniaisissa tuo omaa elämäänsä ja monikulttuurisuuttaan näkyväksi valokuvan voimalla. 

Mun toinen puoli -projekti käynnistyi marraskuussa 2023 ja projekti huipentuu näyttelyyn, jonka avajaisia vietettiin 21.5. kulttuurisen monimuotoisuuden päivänä.

GraniAid-illan tuottoja ohjattiin Granin Lähiapu ry:n kautta Kauniaisten nuorille. Yhteistyökumppaniksi valikoitui Kasavuoren koulu. Työpajakokonaisuuden on vetänyt valokuvaaja Nina Kellokoski, työparinaan Kasavuoren koulun oma koulunuorisotyöntekijä Sakarie Ahmed Nuur

– Näyttelyä on työstetty seitsemän kuukautta ja siinä kaksikulttuuristen nuorten elämää tuodaan näkyville. Se jää helposti varjoon. Normiarjen vaatteet näkyy, mutta miten pukeudutaan kotona ja miten juhlavasti pukeudutaan eri kulttuureissa esitellään valokuvien avulla, Sakarie Ahmed Nuur kertoo.

Valokuvatyöskentelyprosessin aikana nuoret ovat tutustuneet itseensä, arkeensa, elämäänsä ja unelmiinsa ja ovat saaneet vahvistusta omalle identiteetilleen sekä kahden kulttuurin taustalleen. Mukana on ollut koululaisia luokilta 7-9. Nuoret ovat kokoontuneet viikoittaisiin työpajoihin.

– Nuorten tarpeet tulevat näkyvästi esiin näyttelyssä, Sakarie sanoo. 

Valokuvanäyttely on esillä Granin kauppakeskuksen liiketilassa Tunnelitiellä (entinen Subway), näyteikkunaripustuksena juhannukseen asti, jonka jälkeen se lähtee kiertämään pääkaupunkiseutua.

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *