| AJANKOHTAISTA - AKTUELLT

Traditionell Granidag utlovas

Granidagen ordnas torsdagen 23.5 från och med kl. 17 i centrum. En del av evenemangen börjar redan tidigare på dagen. Dagen bjuder bland annat på marknadsstämning, musik, uppträdanden och mycket annat.

 

Hur ser programmet ut för dagen i år, vad utlovas, Markus Jahnsson, dagens huvudarrangör?

– Vi kommer att ha en rätt traditionell Granidag med musik, dansuppvisningar, föreningar, marknadsvimmel, tivoli mm. Det vill säga någonting för alla. FBK är på plats med sina brandbilar och skejtarna har sin tävling. Grani Big Band är med igen som de flesta år tidigare. Köpcentret inleder sin dag redan tidigare med marknadsvimmel i arkaden och butikerna.

Blir evenemanget större och större?

– Jag tror nog att evenemanget inte just blir större nu åtminstone. Utrymmet i centrum är så att säga helt i användning. Ifall det skulle växa behövs nog t.ex. hela Thurmansparken också. Staden står inför stora inbesparingar och det påverkar säkert också hur mycket pengar och resurser som kan satsas på till exempel Granidagen.

Hur många Granidagar har du själv ordnat under årens lopp?

– Ja det är nog många, alltsedan 1986 har jag stått på torget och sett Granidagen växa till den storlek den är idag. Välkommen allesammans, vi ses på torget!

Läs mera om programmet 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *