| AJANKOHTAISTA - AKTUELLT

Espoon kaupunkiradan rakennustyöt vaikuttavat rantaradan junaliikenteeseen 24.6.–28.7.2024

Rantaradan junaliikenne Leppävaaran länsipuolella katkaistaan juhannuksesta alkaen viideksi viikoksi Espoon kaupunkiradan rakennustöiden vuoksi. Myös Kauniaisten keskustan Tunnelitie on kaupunkiratahankkeen takia suljettu kokonaan kaikelta liikenteeltä 24.6.–28.7.

Viiden viikon katko juhannuksesta eteenpäin järjestetään, jotta nykyisten raiteiden rakenteisiin liittyviä töitä voidaan tehdä ja työt rautatien läheisyydessä on mahdollista toteuttaa turvallisesti.

– Uudet lisäraiteet risteävät nykyisten raiteiden kanssa, minkä vuoksi osa nykyisistä raiteista ja niihin liittyvistä sähköratarakenteista joudutaan purkamaan. Muun muassa silta- ja pohjanvahvistustyöt ovat myös sellaisia, että ne ulottuvat kaikkien neljän raiteen alle, hankkeen projektipäällikkö Tommi Rosenvall Väylävirastosta kertoo.

Lisäraiteiden rakentaminen vaatii useassa kohdassa kallion louhintaa ja pohjanvahvistuksia sekä uusien siltojen rakentamista. Louhintoihin liittyvät työ- ja liikenneturvallisuusseikat edellyttävät junaliikenteen pysäyttämistä töiden ajaksi.

– Tämän kesän räjäytys- ja louhintatöiden merkittävimmät kohteet ovat kallioleikkaukset Kilon aseman itäpuolella, Tuomarilan aseman länsipuolella ja Espoon keskuksen länsipuolella. Valmistelevat työt kohteissa ovat jo käynnissä, jotta varsinaiset louhintatyöt voidaan tehdä mahdollisimman sujuvasti, Rosenvall kertoo.

Toukokuussa 2024 liikenne katkaistiin neljä kertaa vuorokauden ajaksi ja kesän jälkeen elo-syyskuussa on vielä edessä kolme 48 tunnin liikennekatkoa (31.8.–1.9., 7.9.–8.9., 14.9.–15.9.) sekä kaksi 24 tunnin liikennekatkoa (22.9., 29.9.).

– Toukokuun katkot sujuivat erittäin hyvin ja saimme edistettyä töitä suunnitelmien mukaisesti. Lyhyiden liikennekatkojen työt painottuvat siltojen paalutus- ja pohjanvahvistustöihin sekä sillanrakentamiseen liittyviin töihin nykyisten raiteiden kohdalla tai niiden välittömässä läheisyydessä, Rosenvall sanoo.

Pitkä liikennekatko on toistetaan myös kolmena tulevana kesänä, viimeisen kerran vuonna 2027. Katkojen välissä töitä edistetään raiteiden ulkopuolisilla alueilla. Katkojen aikataulun lyöminen lukkoon hyvissä ajoin etukäteen on tärkeää hankkeen sujuvan toteutuksen kannalta.

Lue lisää kesän kaupunkiratatöiden vaikutuksista ja tilapäisistä reiteistä ja liikennejärjestelyistä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *