| URHEILU - IDROTT

Gallträskistä Marseillen olympiavesille

Olympiapurjehduksesta tulee tänä kesänä kauniaislaisille erityisen mielenkiintoista seurattavaa. Kauniaislainen Jakob Eklund kilpailee nimittäin elokuussa purjelautailun iQFoil-luokassa Marseillessa.

Jakob Eklund, 24, aloitti purjehdusuransa optimistijollalla Gallträskillä ja on nyt päässyt olympialaisiin asti. Hän onnistui ottamaan paikan kilpailuissa ja on ensimmäinen suomalainen miespuolinen purjelautailija olympialaisissa. Eklundilla on odotukset aina korkealla ja hän purjehtii aina voitosta, mutta hän myöntää, että olympialaisissa hänen on oltava tyytyväinen, jos pääsee maaliin 15 nopeimman joukossa.

Gallträsk. Täältä se alkoi. Ensimmäiset purjehduskokemukset tulivat iltapäiväkerhosta Gallträskillä. Pian matka käy kohti Ranskan olympialaisia.

Jakob Eklund aloitti purjehduksen nuorena. Hänen äitinsä Bettina Lemström, jolla on purjehdustausta ja tuli neljänneksi olympialaisissa 1988, sai hänet kokeilemaan lajia ensimmäistä kertaa pienenä, ja siitä lähtien Eklund ei ole ajatellut lopettamista.

Päivittäinen harjoittelu on viime vuodet ollut arkipäivää Jakob Eklundille. Purjehdus ei ole aina ollut hänen elämänsä ykkösprioriteetti, mutta nyt hän laittaa kaiken likoon olympialaisia varten.

– Harjoittelu sisältää fyysisten osa-alueiden lisäksi myös henkisiä harjoituksia. Koska kaikki nykypäivän urheilijat hallitsevat tekniikan hyvin, ratkaisee pääkoppa tuloksen, sanoo Jakob Eklund, joka vapaa-ajallaan harjoittelee myös muita lajeja kuten tennistä tai pyöräilyä.

Eklund ei ole hakannut tulevaisuudensuunnitelmia kiveen. ”Vuosi kerrallaan” on hänen mottonsa tällä hetkellä. Vaikka purjehdusura päättyisikin, Eklundilla on muita mahdollisuuksia opintojensa ansiosta. Eklund on ylioppilas Gymnasiet Grankulla samskolanista. Tällä hetkellä hän opiskelee konetekniikkaa Aalto-yliopistossa, mutta intohimoisimmin hän kuitenkin suhtautuu purjehdukseen.

Monilla nuorilla on tavoitteena saavuttaa ammattilaistaso jossakin urheilulajissa. Eklundin mukaan on tärkeää kokeilla mahdollisimman monia lajeja ja nähdä, mihin tuntee eniten paloa.

– Ei pidä kiirehtiä valitsemaan, missä lajissa haluaa tulla ammattilaiseksi, vaan sen voi valita myöhemmin, sanoo Jakob Eklund, joka juuri ennen haastattelua palasi muutaman viikon purjehdusleiriltä Marseillesta, jossa olympiapurjehdus järjestetään elokuussa.

Jakob Eklund

Lempipaikka Kauniaisissa: Gallträsk

Lempiruoka: Pizza

Idoli: Andre Agassi (tennispelaaja)

Muut harrastukset: Tennis, pyöräily (golf)

Jos ei purjehdus, niin minkä lajin valitsisit: Tennis

KÄÄNNÖS: PATRICIA HEIKKILÄ

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *