| YLEINEN - ALLMÄN

Ingen GraniAid i augusti, återkommer i ny form på hösten

Det blir inget GraniAid-evenemang i centrum i augusti. Välgörenhetsgalan, som de två senaste åren ordnats på torget i Grankulla efter ett initiativ av Grankullabon Antti Harsunen, återkommer istället i ny form på hösten.

 

Det uppger Grani Närhjälps verksamhetsledare Aila Thurin (bilden). Grani Närhjälp har varit huvudarrangör för evenemanget och arbetat kring projektet tillsammans med Antti Harsunen och en hel del frivilliga stadsbor. Även staden har deltagit ekonomiskt.

Vad är orsaken till att GraniAid inte ordnas i sommar?

– Evenemanget kräver en stor insats av många frivilliga. Vi vill ändå fortsätta med GraniAid- konceptet, men ordnar det i en annan form senare på hösten. Vi håller på och planerar ett annorlunda GraniAid -evenemang som alltså ännu är i planeringsskedet. Vi kommer med mera information under sensommaren, säger Aila Thurin.

Tillställningen har lockat stor publik och samtidigt har man under två år samlat in över 30 000 euro till välgörenhet. Intäkterna från GraniAid-evenemanget har gått via Grani Närhjälp till att främja välmåendet bland Graniungdomar samt till stöd för ukrainska flyktingar i Grankulla.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *