| KAUPUNKI - STADEN

Liiku turvallisesti kesällä

Junayhteys Leppävaarasta eteenpäin Turun suuntaan on poikki juhannuksesta alkaen 24.6.–28.7. Se on ensimmäinen merkittävä katko, jonka kaupunkiradan rakennustyöt aiheuttavat Kauniaisissa.

Kauniaisten keskustassa, Thurmaninpuistossa ja Koivuhovissa on katkon aikana useita liikenteen erityisjärjestelyjä, kuten Tunnelitien alikulku sulkeutuu ja liikenne ohjataan kiertoteitse. Kaupunkilaisten on syytä kiinnittää erityistä huomiota turvallisuuteen.

Markus Jahnsson kehottaa tarkkaavaisuuteen ja seuraamaan opasteita, kun liikkuu työmaa-alueiden
läheisyydessä.

Miten turvallisuus on järjestetty Kauniaisissa rakennustöiden aikana, tiedottaja Markus Jahnsson?

– Turvallisuusasiat ovat hyvin tärkeässä roolissa. Urakoitsijat ja kaupunki kiinnittävät tähän erityistä huomiota koko hankkeen aikana. Esimerkiksi opastus on järjestetty mahdollisimman selkeästi kaikilla kulkuosuuksilla.

Mitä muuta kaupunkilaisten on syytä huomioida tänä kesänä?

– Kun rataliikenne on poikki viisi viikkoa keskikesällä, niin kannattaa olla hyvin tarkkana, kun liikkuu jalan tai pyörällä keskustassa, Yhtiöntien alikulun kohdalla tai Koivuhovissa. Suosittelen kaikille, että muistaa liikkua rauhallisesti mutta tarkkaavaisesti ja noudattaa väistöreittien opastuksia. Aidatuille rakennustyömaille ei missään nimessä saa mennä eikä niiden kautta pidä edes yrittää oikaista, Jahnsson painottaa.

Miten kiertotiet on järjestetty Kauniaisissa?

– Keskustassa Tunnelitiehän on suljettu jalankulku-, pyöräily- ja bussiliikenteeltä. Nämä ohjataan tilapäisen radanylityksen kautta ja Forsellesintien kautta. Henkilö- ja pakettiautot sekä muu tavaraliikenne eivät saa käyttää tätä reittiä, vaan joutuvat kiertämään Viherlaakson tai Koivuhovin kautta. Fasaanitunnelin alikulku on suljettu. Yhtiöntien alikulku pidetään auki jalankulkijoille ja pyöräilijöille. Koivuhovin asemalla on jalankulkijoille ja pyöräilijöille järjestetty turvallinen kulku.

Tunnelitie avataan taas liikenteelle maanantaina 29.7. kun junaliikenne käynnistyy uudelleen.

Seuraa hanketta täältä:

Livekamera

Voit seurata Postitorin ja uuden Kauniaisten aseman sekä siltojen rakentamista reaaliaikaisesti Kauniaisten kuntatekniikan käynnistämästä raksakamerasta. Palvelu toteutetaan yhteistyössä Raksakamera.fi -palvelun kanssa. Kameran löydät kaupungin kotisivuilta, kaupunkiratahankkeen alta sivulla www.kauniainen.fi/kaupunkirata.

Havainnevideo

Havainnevideon kaupunkiradasta löydät Kauniaisten kaupungin verkkosivuilta www.kauniainen.fi/kaupunkirata kohdasta suunnitelmat. Kauniaisten osuus alkaa videolla noin 2:00 esitysminuutilla.

Liikennejärjestelyt

Ajankohtaiset tiedot kaupunkiradasta ja liikennejärjestelyistä löydät kaupungin sivuilta www.kauniainen.fi klikkaamalla Kaupunkirata-kuvaketta tai kohdasta Ajankohtaista Uutiset.

Hankkeen sivut: www.vayla.fi/espoonkaupunkirata

Sosiaalinen media

Facebook:

  • Espoon kaupunkirata
  • Kauniaisten kaupunki – Grankulla stad

Instagram:

  • kauniainengrani

Kaupunkiradan kesäinfo Kauniaisten koululaisille

KAUNIAISTEN kouluissa jaettiin keväällä Kaupunkiradan kesäinfo -esitteitä. Kesäinfossa kerrotaan kaupunkiradan aiheuttamista liikenteen poikkeusjärjestelyistä kesän 2024 aikana, kun ratatyöt ovat käynnissä ja pyöräilyn ja kävelyn reitit muuttuvat. Esite on suunnattu erityisesti koululaisille ja heidän vanhemmilleen, ja sen tarkoituksena on lisätä tietoa kaupunkiradan vaikutuksista ja turvallisesta liikkumisesta tulevan kesän aikana. Esitteitä on jaossa kirjastossa.

Jalankulun ja pyöräilyn kiertoreitti Tunnelitien katkon aikana 24.6.–28.7.
HSL:n bussilinjat katkon aikana.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *