| KAUPUNKI - STADEN

Spana in dessa sommarblommor i år

Liksom förra året har vi särskilt valt växter som lockar till sig pollinerare till stadens sommarblommor.

Vi planerar lite olika sommarblommor i staden varje år. Vi konkurrensutsätter plantornas odling redan på hösten året innan. Därför inkluderar nästa sommars blomleverans inte alltid de växter som ursprungligen var planerade för planteringarna. Det kan finnas utmaningar i anskaffning av odlingsmaterial, odling eller övervintring av växter. Vi är dock beredda på överraskningar och stadens underhållsenhet har alltid fått blomgrupperna att växa fint med sin goda skötsel.

Inspirerade av förra årets experiment fortsätter vi med plantering av växter som lockar till sig pollinerare. I stadshusets planteringsgrupp övervintrade fjolårets röllekor mycket bra, och de hann till och med blomma samtidigt som de röllekor som odlades i växthus. Under de kommande åren skulle vi kunna fokusera mer på blommor som övervintrar på plats samt på växtarter som kan sås på plats bland de växter som odlas.

Du kan spana in följande blomväxter i årets planteringar: rölleka (Achillea), lejongap (Antirrhinum), begonia (Begonia), ampelskära (Bidens), Buddleja (buddleja), kanna (Canna), paradisblomster (Cleome), klockranka (Cobaea), rosenskära (Cosmos), dahlia (Dahlia), tvillingsporre (Diascia), solhatt (Echinacea), kokardblomster (Gaillardia), hedblomster (Helichrysum), heliotrop (Heliotropium), blomstertobak (Nicotiana), ricin (Ricinus), rudbeckia (Rudbeckia), salvior (Salvia), femtunga (Scaevola), snöflinga (Sutera), tagetes (Tagetes), svartöga (Thunbergia), verbena (Verbena) och tsinniat (Zinnia). Även om pelargoner (Pelargonium) inte hör till näringsväxter för våra pollinerande insekter planterar vi dem i de fina blomstertornen på Thurmansplatsen i år också eftersom växtarten trivs så bra i tornen.

ÖVERSÄTTNING: GRANKULLA STAD

Daalia Dahlia ´Dahlegria White´
Kääpiösamettikukka Kryddtagetes ´Starfire Mixed´
Punahattu Solhatt ´Mooodz´
Punakärsämö Röd röllika ´Paprika´

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *