| KAUPUNKI - STADEN

Bongaa tänä vuonna näitä kesäkukkia

Kaupungin kesäkukkaistutuksiin on viimevuotiseen tapaan valittu erityisesti pölyttäjähyönteisiä houkuttelevia kasveja.

Kaupungin kesäkukat suunnitellaan joka vuosi hieman erilaisiksi. Niiden kasvatus kilpailutetaan jo edellisen vuoden syksyllä. Aina seuraavan kesän kukkatoimitus ei sisällä niitä kasveja, mitä paikalle oli alun perin suunniteltu. Haasteita voi olla kasvatusmateriaalin saannissa, kasvatuksessa, tai kasvien talvehtimisessa. Olemme kuitenkin varautuneet yllätyksiin, ja kunnossapito on aina hyvällä hoidollaan saanut kukkaryhmät kasvatettua näyttäviksi.

Viimevuotisen kokeilun innostamana jatkamme pölyttäjäkasviteemalla. Kaupungintalon istutusryhmässä talvehtivat viimevuotiset kärsämöt vallan mainiosti, ja ehtivät kukkaankin samaan aikaan kuin kasvihuoneissa kasvatetut yksilöt.

Voisimme tulevina vuosina keskittyä enemmänkin paikalla talvehtiviin kukkiin sekä kasvatettavien sekaan paikalla kylvettävään lajistoon.

Tämän vuoden istutuksista voit löytää seuraavia kukkakasveja:

Kärsämöt (Achillea), leijonankidat (Antirrhinum), begoniat (Begonia), amppelirusokit (Bidens), syrikät (Buddleja), kannat (Canna), hämähäkkikukat (Cleome), kelloköynnökset (Cobaea), kosmoskukat (Cosmos), daaliat (Dahlia), dianat (Diascia), punahatut (Echinacea), sädekukat (Gaillardia), olkikukat (Helichrysum), heliotroopit (Heliotropium), koristetupakat (Nicotiana), risiinit (Ricinus), kesäpäivänhatut (Rudbeckia), salviat (Salvia), siniviuhkat (Scaevola), lumihiutaleet (Sutera), samettikukat (Tagetes), mustasilmäsusannat (Thunbergia), verbenat (Verbena) ja tsinniat (Zinnia). Thurmaninaukion näyttäviin kukkatorneihin istutetaan tänäkin vuonna niissä hyvin viihtyviä pelargoneja (Pelargonium), vaikka ne eivät lukeudukaan paikallisten pölyttäjien ravintokasveihin.

Daalia Dahlia ´Dahlegria White´

 

Kääpiösamettikukka Kryddtagetes ´Starfire Mixed´
Punahattu Solhatt ´Mooodz´

 

 

 

Punakärsämö Röd röllika ´Paprika´

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *