| AJANKOHTAISTA - AKTUELLT

Välfärdsområdesfullmäktige godkände riktlinjerna för nätverket av tjänster

Välfärdsområdesfullmäktige godkände på tisdagskvällen (11.6.) efter omröstning de strategiska riktlinjerna för utveckling av nätverket av tjänster i enlighet med servicestrategin.

Både hälsostationen i Grankulla och Villa Breda kommer att finnas kvar efter att Västra Nylands välfärdsområde sett över sitt servicenätverk.

– Efter omfattande deltagande, respons från invånare, diskussion och arbete av välfärdsområdesfullmäktiges förhandlingskommitté godkändes riktlinjerna för utvecklingen av servicenätverket. Vårt viktigaste mål är att förbättra tjänsterna på basnivå. Västra Nyland är ett växande område och i och med det växande servicebehovet krävs att det finns närservice utanför kommuncentrumen även i framtiden. Det är fint att vi tillsammans kommer överens om riktlinjer som gör det möjligt för oss att använda begränsade resurser på ett sätt att de producerar så många hälsofördelar och välmående som möjligt för invånarna i området, säger välfärdsområdesfullmäktiges ordförande Jarno Limnéll i ett pressmeddelande.

Även välfärdsområdets bokslut för år 2023 godkändes på tisdagen.

Läs mera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *