| AJANKOHTAISTA - AKTUELLT

Ny Instru i centrum

I juni slog driftiga företagarduon Mika Moberg och Jukka Miettinen upp dörrarna i en del av Aktias gamla lokal.

I juni slog driftiga företagarduon Mika Moberg och Jukka Miettinen upp dörrarna i en del av Aktias gamla lokal. Stämningen i Grankullas nyaste affär är inte alls steril och tråkig som den kan vara i vissa affärer fyllda med ”tråkiga” bågar. Istället känns det fräscht och modernt, något bakväggen i smakfull anillinröd säkert bidrar till. – Vi vill jobba i ett bra och lugnt område och i Grankulla har det inte funnits någon optikeraffär på några år, konstaterar Moberg.

Redaktören minns att Specsavers-företagarna övergav Grani för att helt satsa på den större affären i Sello med större kundunderlag och Kuosmanen före det slutade för mycket länge sedan… Inför Graniflytten stängde Moberg sin affär i Helsingfors och Miettinen kom med från Instrus huvudkontor. Båda är optiker med tilläggsutbildning inom kontaktlinser, Moberg har dessutom vidareutbildat sig inom ett fält som heter ”arbetssyn”. En gång i veckan kommer en ögonläkare att finnas tillhands som man kan boka tid hos i förväg.

Urvalet varor i affären uppdateras kontinuerligt och företagarna är villiga att specialbeställa bågar enligt kundens önskemål om de inte råkar finnas inne just då. Enligt Miettinen önskar de flesta kunder just nu visa upp en individuell stil och sådana är till exempel den nya serien Marimekko-bågar som nyss har anlänt till affären. – 80 procent av bågarna vi säljer är av plast, när siffran för något år sedan bara var 20 procent. Färggranna och modiga bågar är nu på modet, berättar Moberg. Och specialtillverkade sportglasögon

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *