| KAUPUNKI - STADEN

Naturupplevelser i Gallträsk

Över jul- och nyårshelgen rekommenderar vi många, sköna naturupplevelser. Se vad man kan uppleva på en runda kring gali! Fritt inträde.

Tisdagen den 24 november, hotfulla moln över idyllen i Gallträsk. Har ungsvanen Cygnus klarat sig när isen tagit sitt kalla grepp över Gali? Stackars Cygnus, hen ser ut att vara fastfrusen i isen. Men misströsta inte, räddningspatrullen är på väg, FBK och stadens raska gossar sjösätter sin aluminiumjolle. Nästa skede blir säkert transport av svanen till Högholmen. Men när båten kommit i sjön lättar Cygnus elegant från isen! Cygnus kan flyga!

Några ärevarv runt träsket sedan flyger hen vidare, vem vet kanske till Klappträsk. Det verkar som om Cygnus har förlorat kontakten till sin svanfamilj och kan därför nog ännu råka illa ut eftersom hen inte blivit accepterad av andra sångsvansfamiljer.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *