| URHEILU - IDROTT

Grani-jalkapalloa nyt Ykkösessä

Grankulla IFK pelaa tänä vuonna kahdeksan vuoden tauon jälkeen Miesten Ykkösessä.

Joukkue on ollut Kakkosen kärkijoukkueita viimeiset vuodet ja kauden 2015 päätteeksi seura nousi Ykköseen. Nousukaudella peli oli erittäin viihdyttävää, mistä osoituksena oli runkosarjassa tehdyt 78 maalia 27 ottelussa – keskimäärin 2.9 maalia per ottelu.

GrIFK kohtaa tulevalla kaudella mielenkiintoisia ja perinteikkäitä vastustajia. Ykkösen kymmenestä joukkueesta peräti kuusi on pelannut Veikkausliigaa viimeisen kymmenen vuoden aikana: AC Oulu, Haka, FF Jaro, KTP, JJK ja TPS. Lisäksi FC Jazz pelasi liigassa viimeksi vuonna 2004. Grani pelasi silloin vielä Kolmosta. Grani on siis hyvin nimekkäässä seurassa.

Sunnuntaina 24.4. riittää jännitettävää kun GrIFK pelaa kauden ensimmäisen kotiottelunsa Ykkösessä AC Oulua vastaan klo 16. Be there or be square!

Vastustajista tammisaarelainen EIF on Granille kaikista tutuin joukkue, koska EIF ja Grani ovat pelanneet useana kautena samassa lohkossa Kakkosta. Koska Ykkösessä ei ole Granin lisäksi yhtään joukkuetta pääkaupunkiseudulta, voisi sanoa, että pelit tammisaarelaisia vastaan ovat paikallispelejä, joihin molemmissa kaupungeissa on perinteisesti sytytty. Seuraavaksi maantieteellisesti lähimmät joukkueet löytyvät TPS Turusta, KTP Kotkasta ja Haka Valkeakoskelta.

Joukkueen päävalmentajana toimii Rami Luomanpää, joka on valmentanut Grania vuodesta 2012 lähtien. Luomanpään mukaan mahdollisuus haastaa nimekkäitä vastustajia synnyttää lapsenomaista innostuneisuutta. Joukkueen tavoitteena on voittaa jokainen vastustaja vähintään kerran kauden aikana. Joukkue on pelannut yhdessä kolme vuotta ja Ykköseen lähdetään Kakkosessa pelanneella kokoonpanolla, jota on vahvistettu muutamalla täsmähankinnalla.

GrIFK pelaa kotiottelunsa Keskusurheilukentällä ja toivottaakin kaikki kauniaislaiset tervetulleiksi kannustamaan oman kaupungin joukkuetta ja seuraamaan näyttävää jalkapalloa.

Seuraavat kotiottelut
4.5. Ke 18:30 GrIFK–FC KTP
15.5. Su 18:30 GrIFK–TPS
28.5. La 16:00 GrIFK–FC Haka
5.6. Su 18:30 GrIFK–FC Jazz
28.6. Ti 18:30 GrIFK–KPV
10.7. Su 15:00 GrIFK–JJK
24.7. Su 18:30 GrIFK–EIF
14.8. Su 18:30 GrIFK–FF Jaro
4.9. Su 18:30 GrIFK–FC KTP
18.9. Su 18:30 GrIFK–TPS
2.10. Su 18:30 GrIFK–FC Haka
15.10. La 15:00 GrIFK–FC Jazz

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *