| PÄÄKIRJOITUS - LEDAREN

Heureka! Ratkaisu löytyi!

Kun Uusimaa on sote-ratkaisussa todettu aivan liian suureksi muihin maakuntiin nähden, niin jollakin on välähtänyt, että onhan meillä hyvin toimiva Pääkaupunkiseudun neuvottelukunta. Kauniainen ja pääkaupunkiseudun kolme suurta kuntaa ovat tehneet yhteistyötä jo vuoden 2004 kesäkuusta lähtien monilla eri yhteiskunnallisilla sektoreilla, ks. www.helsinginseutu.fi.

Valtion virkamiehet panivat PK-seudun neljä kaupunginjohtajaa tekemään yksimielisen sote-ratkaisun alueensa väestöpohjalle. Tuumasta toimeen ja nopeasti on edetty. Valtuustot sitten hyväksyvät, jos hyvä tulee. Kauniaisille on tässä tutussa toimintaympäristössä huomattavasti enemmän etua ­kuin koko Uuttamaata koskevassa aluehallintoratkaisussa. Ehkä onnistumme neuvottelemaan meille sote-palvelut lähipalveluina, kuten nytkin. Kunnostuksen alla olevan terveyskeskuksen asema ainakin vankistuu.

Ei unohdeta kuitenkaan nykyisinkin hyvin toimivaa yksityisen ja yleisen terveydenhuollon akselia: Tulin etelänmatkalta ja menin tuloiltana kuumeisena yksityiselle vastaanotolle. Lääkäri sanoi, että ”Huomenaamuna Meilahteen tähän osastoon” ja antoi lapun. Kysyin kuka minua siellä hoitaa. Vastaus oli että ”Minä”. Toisella kertaa minut kutsuttiin vastaanotolle yksityiseen sairaalaan, jossa lonkkani oli operoitu vakuutukseni ollessa vielä voimassa. Lääkäri tuumasi, että lonkkaleikkaus täytyy uusia, koska vereeni menee kobolttia ja kromia. Hän pani lähetteen Peijakseen ja kolmen viikon päästä olin lääkärin kanssa suunnittelemassa leikkausaikaa. Muuttelin­ sitä sitten itse kolmeen kertaan ja sain valita uusintaoperaation tekevän lääkärinkin. Valinnan vapaus on huomattava etu oman hoidon järjestämisessä!

Eli ei tuhlata uudistusinnossa hyvin toimivia osia, ettei ”lapsi mene pesuveden mukana”!

TAPANI ALA-REINIKKA
KAUPUNGINVALTUUSTON I VARAPUHEENJOHTAJA

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *