| URHEILU - IDROTT

Käsipallo menestyy

Viime kaudella poimi Grankulla IFK Käsipallo neljä mitalia SM-sarjoissa. Young Ladies voitti kultaa naisten ykkösdivisioonassa.

Ensimmäisen kerran seuran historiassa voittivat molemmat juniorijoukkueet Suomen mestaruuden, kun sekä A-tytöt että A-pojat voittivat sarjansa. Myös 02 ja 03 syntyneet pojat toivat kotiin kultaa, kun taas 01 syntyneet pojat saivat pronssia.

– Kausi oli pitkä ja menestyksekäs niin tulosten kuin kokonaispelin kannalta katsottuna, sanoo GrIFK Käsipallon puheenjohtaja Jan-Erik Sandelin.

GrIFK:n naiset pelasivat ensimmäistä kauttaan SM-sarjassa parin vuoden tauon jälkeen. Joukkue, joka suureksi osaksi koostuu A-tytöistä, pelasi hienon, vahvan kauden. Valmentaja Sebastian Aarnio on tyytyväinen ja sanoo, että tytöt suoriutuivat yli odotusten, paremmin kuin mitä voi odottaa näin nuorelta joukkueelta, ja se näkyi myös pisteissä.

HC Westistä tuli GrIFK

GrIFK:n miehet, jotka monen vuoden ajan ovat pelanneet nimellä HC West, pääsivät finaaliin ja päättivät tämän kauden alussa muuttaa nimekseen GrIFK.

– Nyt kaikki ovat taas saman lipun alla, sanoo Jan-Erik Sandelin iloisena.

Kauniaislaishenki kasvaa myös käsipallossa.

– Haluamme panostaa voimakkaasti yhteisöllisyyteen, luoda enemmän aktiviteettia kotipeleihin, saada juniorit paremmin mukaan senioreitten toimintaan ja päinvastoin, sanoo juniorien päävalmentaja Sam Kihlstedt.

– Toivomme että tulokset näkyvät kotikatsomoissa jo syksyllä.

Menestyksekästä nuorisotoimintaa

Kauniainen on aina panostanut seuroihinsa ja erityisesti käsipallon parissa on oltu aktiivisia. Kasvun varmistamiseksi järjestetään sekä minikäsis että pallokoulu nuorimmille pelaajille. Perheet kokoontuvat paitsi otteluihin myös kauden aloituksen Kick-offiin sekä perinteisiin tapahtumiin Puurojuhla (Grötfesten) ja Talvijuhla (Winterfesten).

Käsipallon voi valita valinnaisaineeksi sekä ruotsinkielisellä yläasteella että lukiossa. Viime lukuvuonna noin 30 valitsi käsipallon valinnaisaineekseen ja tänä vuonna odotetaan pientä kasvua, toivoo valmentaja Sam Kihlstedt.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *