| URHEILU - IDROTT

Det går bra för handisen!

Under förra säsongen plockade Grankulla IFK Handboll fyra guldmedaljer i finska mästerskapsserien. Young Ladies tog guld i damernas division 1.

För första gången i föreningens historia vann båda de äldsta juniorlagen FM, när både A-flickorna och A-pojkarna vann sin serie. Pojkarna födda 02 och 03 kammade också hem guld, medan pojkarna födda 01 tog brons.

– Säsongen var lång och framgångsrik, både sett till resultaten och till spelet som helhet, säger GrIFK Handbolls ordförande Jan-Erik Sandelin.

GrIFK:s damer spelade sin första säsong i FM-serien efter en paus på några år. Laget, som till stor del består av A-flickor, spelade en fin stark säsong. Tränare Sebastian Aarnio är nöjd och säger att flickorna presterade över förväntan, bättre än man kan vänta sig av ett så ungt lag, vilket också syntes i poängen.

HC West blev GrIFK

GrIFK:s herrar, som i flera års tid har spelat som HC West gick till final och beslöt inför denna säsong att byta namn till GrIFK.

– Nu är alla igen samlade under samma flagga, säger Jan-Erik Sandelin glatt.

Grankullaandan ska växa också inom handbollen.

– Vi vill satsa starkt på gemenskapen, skapa mera aktivitet på hemmamatcherna, få juniorerna mera engagerade i seniorernas verksamhet och tvärtom, säger föreningens juniorchefstränare Sam Kihlstedt. Vi hoppas att resultatet syns på hemmaläktarna redan i höst.

Framgångsrik ungdomsverksamhet

Grankulla har alltid satsat på sina föreningar och speciellt inom handbollen har man varit aktiv. För att säkra tillväxten ordnas både minihandis och bollskola för de yngsta spelarna. Familjerna samlas, utöver på matcherna, kring säsongsstartens Kick-off och de traditionella evenemangen Grötfesten och Winterfesten.

Handboll kan väljas som tillvalsämne både i högstadiet och i gymnasiet, förra läsåret valde ca 30 elever handboll som tillval och i år väntas en liten ökning, hoppas tränare Sam Kihlstedt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *