| AJANKOHTAISTA - AKTUELLT

Lisää nuoria yrittäjiä Kauniaisiin

Urheilu Kauniaisissa luo mahdollisuuksia yrittäjille. Kaunis Grani kirjoitti joulukuussa 2016 Kanttikojun nuorista yrittäjistä, tuorein tulija on naprapaatti Janne Veija.

Thurmaninaukiolla toimiva FysiOne on saanut vahvistusta palvelutarjontaansa, kun naprapaatti Janne Veija on liittynyt keväällä osteopaatiksi valmistuvan urheiluhieroja Lassi Luodon ja fysioterapeutti Kalle Tallqvistin joukkoon.

Janne on kotoisin Keuruulta, jonka hän kertoo olevan suurin piirtein samankokoinen kuin Kauniainen. Keuruulta hän muutti Kotkaan jalkapalloharrastuksensa perässä.

–    Tutustuin Kotkan KTP:ssä toiseen pelaajaan, joka työskenteli naprapaattina ja innostuin alasta. Asiaa auttoi se, että Suomen ainoa koulu, jossa naprapatiaa voi opiskella, sijaitsee Kotkassa. Kykenin yhdistämään opiskelun ja jalkapallon pelaamisen, Janne kertoo.

Valmistuttuaan naprapaatiksi neljä vuotta kestäneiden opintojen jälkeen Janne muutti Kauniaisiin sattumien summan kautta.

–    Tyttöystäväni opiskelee Espoossa ja keskustelu jalkapallon kautta tutun GrIFKissä pelaavan Lassi Luodon kanssa johti siihen, että päätin aloittaa liiketoimintani täällä Kauniaisissa. Lisäksi Kauniainen on minulle sopivankokoinen yhteisö, Janne sanoo.

Janne on erityisen kiinnostunut nuorten urheilijoiden harjoittelusta ja teki opinnäytetyönsä lasten ja nuorten voimaharjoittelusta. Opiskelukaverin kanssa aiheesta on kirjoitettu myös blogi. Aihe on mieluinen ja hän käy mielellään puhumassa siitä urheiluakatemioissa ja –seuroissa.

–    On tosi hienoa, että Kauniaisissa eri lajit toimivat yhdessä GrIFKin alla. Aikataulujen antaessa myöten voivat eri lajien harrastajat urheilla muitakin lajeja ja siten saada harjoitukseensa monipuolisuutta, Janne toteaa.

Suomen Naprapatiaseura kuvaa naprapatian fysiatrisen, tuki- ja liikuntaelinsairauksien ja tuki- ja liikuntaelimistön toimintahäiriöiden tutkimiseen, hoitoon ja ennaltaehkäisyyn erikoistuneeksi hoitomuotoksi. Kenelle käynti naprapaatin luona olisi avuksi? Kuka tahansa, jolla on jokin tuki- tai liikuntaelimen vaiva, esim. kipua olkapäässä, selässä, niskassa; huimausta tai jokin rasitusvamma voi saada apua naprapaatilta.

Suomen Naprapatiaseura kuvaa naprapatian fysiatrisen, tuki- ja liikuntaelinsairauksien ja tuki- ja liikuntaelimistön toimintahäiriöiden tutkimiseen, hoitoon ja ennaltaehkäisyyn erikoistuneeksi hoitomuotoksi.

–    Naprapaatti hoitaa harjoitusterapian, hieronnan,  mobilisaation, manipulaation eli kansankielelellä naksautuksen, sekä lihas- ja hermonvenytystekniikoiden avulla. Liikunta ja liike on hoito moneen asiaan, Janne sanoo lopuksi.

Janne Veijan ja Sami Aallon opinnäytetyöhän perustuva blogi lasten ja nuorten voimaharjoittelusta on luettavissa osoitteessa: https://lihastohtori.wordpress.com/2016/06/29/lasten-ja-nuorten-voimaharjoittelu/

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *