| AJANKOHTAISTA - AKTUELLT

StreetArt SuomiFinland100

SuomiFinland100 Yhdessä -hengessä koristellaan mm. kaupungintalon edessä olevat mäntyrungot sinisin ja valkoisin virkatuin ruuduin.

Kauniaisten kansalaisopiston, kirjaston, ympäristötoimen ja tilakeskuksen yhteistyönä toteutetaan joulukuussa StreetArt katutaideprojekti, johon tarvitaan kaupunkilaisten apua! Voit osallistua kansalaisopiston tiloissa (Petra) lauantaina 8.4. klo 11–15 pidettävään Virkataan yhdessä-tilaisuuteen (lankoja ja virkkukoukkuja löytyy) tai tehdä ruutuja kotona.

Kevään mittaan tulee myös mahdollisuus virkata lappuja kirjastokäynnin yhteydessä (tarjolla lankoja ja virkkuukoukkuja). Taideteos on tarkoitus ”paljastaa” joulukuun alussa ja se on esillä vuoden loppuun asti, jonka jälkeen virkatut ruudut saavat uutta elämää esim. viltteinä. Virkkausohjeet löytyvät netistä: www.kauniainen.fi/virkataanyhdessä, sekä nettilehdestä kaunisgrani.fi. Haastamme myös kaupungin yhdistykset ja järjestöt mukaan virkkaustalkoisiin.

Lisätietoja: Kansalaisopisto, leena.nurmi at kauniainen.fi, puh. 050 411 6385.

Virkkausohjeet:
Ruutujen koko: 16 cm x 16 cm. Ruutuja saa mielellään ommella yhteen isoimmiksi paloiksi (leveys 3–4 ruutua, korkeus noin metri).  
Väri: sininen ja valkoinen lanka (mielellään Suomen lippua muistuttavat värit). Ruudut voivat olla joko yksivärisiä tai sinivalkoisia.
Lanka: kestävyyden takia miel. akrylilankaa (esim. Kotikulta pehmoinen, Four Seasons Lisas uni, Novita Pirta)
Virkkaustekniikka: ns. isoäidinneliö (katso ohjeet www.kauniainen.fi/virkataanyhdessä).
Valmiit ruudut voi syyskuun mennessä tuoda kansalaisopisto Petraan, kirjastoon tai kaupungintalolle.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *