| - AKTUELLT

StreetArt SuomiFinland100

SuomiFinland100 goes virknål!

Grankulla medborgarinstitut, biblioteket, miljöenheten och lokalcentralen förverkligar gatukonstprojektet StreetArt i december, som en del av SuomiFinland100. De vill bjuda in invånarna till virkningstalko. Avsikten är att dekorera bl.a. tallstammarna utanför stadshuset med blå-vita virkade rutor. Virkningstalkot inleds i medborgarinstitutets utrymmen (Petra)  lördag 8.4 kl. 11–15 med drop-in verkstaden Vi virkar tillsammans (virknålar och garn finns), man kan också virka rutor hemma. Kom med och bidra med en eller flera virkade rutor till det gemensamma projektet.

Under våren kommer man att kunna virka i samband med besök på biblioteket (virknålar och garn finns). Konstverket “avtäcks” i början av december och får stå kvar till årets slut. Efter det får rutorna nytt liv som t.ex. Filtar. Virkbeskrivning finns på  www.grankulla.fi/virkatillsammans och i nättidningen kaunisgrani.fi. Stadens föreningar och organisationer utmanas att vara med.

Info: Medborgarinstitutet, leena.nurmi at grankulla.fi, tfn 050 411 6385.

Virkbeskrivning:
Rutornas storlek: 16 cm x 16 cm. Man får gärna sy ihop rutorna till större stycken (bredd 3-4 rutor, höjd ca  en meter).
Färg: blått och vitt garn (gärna färger som påminner om Finlands flagga). Rutorna kan vara enfärgade eller blåvita.
Garn: använd gärna akrylgarn för hållbarhetens skull (t.e.x Kotikulta pehmoinen, Four Seasons Lisas uni, Novita Pirta)
Virkmönster: sk. mormorsrutor (se anvisningar www.grankulla.fi/virkatillsammans)

De färdiga rutorna kan hämtas till medborgarinstitutet Petra, biblioteket eller stadshuset fram till slutet av september.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *