| - AKTUELLT

Ungdomsgården flyttar och byter namn

I början av september öppnar ungdomsverksamheten i nya lokaler på Heikelvägen. Flytten sker för att Ungdomsgården måste undersökas närmare inför en eventuell renovering.
Kultur och fritidsverksamhetschef Anders Lindholm-Ahlefeldt hoppas att ungdomarna hittar till den nya adressen.

Det var under våren en undersökning visade att Ungdomsgården har fukt- och mikrobskador samt byggnadstekniska fel och brister.
Därför ska omfattningen av skadorna och eventuella åtgärder utredas vidare. Ungdomsgården är stängd och ungdopmsverksamheten samt kulturtjänsters administration och kultur och fritidsväsendets administration flyttar till en föredetta daghemsbyggnad på Heikelvägen 12.

Heikelintie 12

Musikfestens administration flyttar till Villa Junghans samt tidningen Kaunis Granis redaktion.
Planerna på att flytta verksamhet från ungdomsgården till Villa Odenwall har skrinlagts eftersom renoveringen där inte blivit klar.

Anders Lindholm-Ahlefeldt ser fram mot flytten till Heikelvägen.
– Eftersom den nya adressen ligger lite avsides betyder det att vi måste jobba lite mera för att få ungdomarna att hitta dit, säger han.

Samtidigt som ungdomsverksamheten flyttar från Ungdomsgården till nya lokaler ändras namnet och den nya gården kallas Fritidshuset.
-Verksamheten fortsätter som förr. Vi flyttar pingis och biljardbord till de nya lokalerna. Hela nedre våningen på nya stället ska inrymma ungdomsverksamheten. Men bandverksamheten ryms inte där så på den punkten får vi tänka om. Då tvingas vi ta Nya paviljongen i bruk för ungdomsevenemang, sager Lindholm-Ahlefeldt.
I Nya paviljongen ska göras några förbättringar för elektronisk musik.

Sonja Hellman

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *