| URHEILU - IDROTT

Pallohalli vihdoin valmis

Jalkapallohalli on vihdoin pystyssä Kauniaisten jäähallin vieressä. Halliprojekti viivästyi noin kuukauden koska kuplan kangasta ei ollut saatavilla. Säiden haltijalla oli myös osansa kaikessa.

– Nyt tuntuu hyvältä. On ollut päiviä, jolloin ei ole tuntunut niin hyvältä. Marraskuu on ollut musta, sanoo Jan Sten, Grankulla IFK Fotboll rf:n puheenjohtaja. Päivää ennen Kaunis Granin vierailua ei ollut lainkaan varmaa, että kupla olisi pystyssä ja valmis valokuvattavaksi. Mutta nyt Jan Sten ottaa meidät vastaan hymyillen.

Päivä on ollut jännittävä. Joitain tunteja aikaisemmin tehtiin vielä töitä kankaan kiinnittämiseksi takanurkkaan. Mutta nyt halliin voi mennä kunhan pitää myssystään kiinni. Kun ovet avataan, veto on niin voimakas että kypärät lentävät miesten päästä. Veto katoaa vasta kun pyöröovet saadaan paikoilleen. Sisällä hallissa niitä jo asennetaan.
Ensimmäinen lapionpisto tehtiin heinäkuussa ja alun perin ajateltiin, että kupla on pystyssä 10. marraskuuta ja että ensimmäinen pallo potkaistaan joulukuussa. Mutta projekti ei pysynyt aikataulussa, koska kuplaan tarvittava materiaali oli loppunut. Ennen pitkää kangasta voitiin kuitenkin lastata kolmeen rekka-autoon ja ne ajoivat Kauniaisiin Sloveniasta. Sitten alkoi vaihe, jossa osat liitettiin toisiinsa ja materiaali kiinnitettiin perustukseen.

Jan Sten voi huoahtaa. Kupla on nyt paikoillaan ja se voidaan varustaa kaikella mitä tarvitaan.

Sitten piti luoda pois lumi, joka oli ehtinyt sataa ennen kuin kupla oli pystytetty. Osa töistä on tehty talkoilla. Enimmillään töissä oli 50 ihmistä. Nyt pitää vielä asettaa joustomatto, keriä auki ruohomatto ja levittää hiekka ja murske. Hallin valaisemista varten pystytetään kaksitoista pylvästä.
– Työ on valmis tammikuun puolessa välissä. Ensimmäinen peli pelataan 3. helmikuuta ja silloin meillä on myös viralliset avajaiset. Mutta sitä ennen me jo harjoittelemme siellä, sanoo Sten. Hän on kiitollinen, että kaupunki on pitänyt keskuskentän avoinna, joten harjoittelu on ollut mahdollista. Pelaajat ovat harjoitelleet myös eri puolilla Espoota.
Joulukuussa Grankulla IFK Fotboll teki kolmivuotisen sopimuksen Volkswagen Centerin kanssa, joka antaa rahaa projektille. Halliprojektin budjetti on ollut noin 1,5 miljoonaa ja siitä selvitään rimaa hipoen. Volkswagen haluaa tukea juniorijalkapalloa ja hallin nimi on nyt Volkswagen Halli.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *