| URHEILU - IDROTT

Bollhallen äntligen klar

Fotbollshallen har äntligen rest sig invid ishallen i Grankulla. Hallprojektet försenades ungefär en månad på grund av bristen på duk till bubblan. Vädrets makter hade också en del i det hela.

-Det känns bra idag. Det har funnits dagar då det inte känts så bra. Det har varit en svart november, säger Jan Sten som är ordförande för Grankulla IFK Fotboll rf. Dagen innan Kaunis Granis besök var det inte alls säkert att bubblan skulle vara uppe och gå att fotografera. Men nu är det en leende Jan Sten som möter oss.
Det har varit en spännande dag.
Några timmar tidigare har man ännu jobbat med att fästa duken i det bakre hörnet. Men nu kan man gå in i hallen bara man håller i mössan. Draget då dörren öppnas är så starkt att hjälmarna flyger av karlarnas huvuden. Draget försvinner bara svängdörrarna kommer på plats. Inne i hallen håller man redan på att placera ut dem.
Det första spadtaget togs i juli och ursprungligen var det tänkt att bubblan är uppe den 10 november och att den första bollen sparkas i december. Men projektet drog ut på tiden för att materialet som bubblan består av var slut. Småningom kunde ändå tre långtradare lastas med duken och de körde till Grankulla från Slovenien. Sedan började arbetet med att fästa bitarna vid varandra och att fästa materialet i grunden.

Jan Sten kan andas ut. Nu är bubblan på plats och man kan utrusta den med allt som behövs.

Därpå skulle snön, som hann komma innan bubblan var uppe, skottas bort. En del av arbetet har skett på talko. Som flest var man 50 personer som jobbade.
Nu återstår att lägga ut sviktmattan, rulla ut gräsmattan och lägga ut sand och kross. Tolv stolpar ska resas som förser hallen med belysning.
– Arbetet med det här blir klart i mitten av januari.Den första matchen spelas den 3 februari och då har vi också officiell öppning. Men vi kommer att träna här innan, säger Sten. Han är tacksam att staden har hållit Centralplanen öppen i Grankulla så att det har funnits träningsmöjligheter. Spelarna har också tränat på olika håll i Esbo.
I december fick Grankulla IFK Fotboll ett treårigt kontrakt med Volkswagen Center som skjuter in pengar i projektet. Hallprojektets budget har legat vid 1,5 miljoner och man klarar budgeten med darr på ribban.
Volkswagen vill främja juniorfotbollen och hallen heter nu Volkswagen hallen.​

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *