| YLEINEN - ALLMÄN

Ei kaupunkipyöriä Kauniaisiin

Kauniaisiin ei tule kaupunkipyöriä. Bo-Christer Björkin (r.) valtuustoaloite käsiteltiin valtuustossa maanantaina (14.5).

 

Kauniaisten kuntatekniikka on keskustellut Espoon Kaupunkitekniikan kanssa kaupunkipyöräjärjestelmästä ja sen mahdollisesta laajentamisesta Kauniaisten alueelle. Keskustelussa tuli kaupungin mukaan hyvin selvästi esille, että kaupunkipyöräverkoston, toimiakseen laadukkaasti ja kustannustehokkaasti, tulee olla riittävän laaja ja yhtenäinen.

– Mahdollinen Kauniaisten alueelle sijoitettava verkosto olisi liian kaukana tulevasta Leppävaaran kaupunkipyöräverkostosta toimiakseen tarkoituksenmukaisesti. Espoon aiempien kokeilujen perusteella pieni ja irrallinen verkosto ei saavuta tavoiteltavaa käyttäjämäärää eikä se myöskään ole kustannustehokas, valtuusto toteaa vastauksessaan.

Aloitteen oli Björkin lisäksi allekirjoittanut 27 muuta valtuutettua. Espoosta saadun tiedon mukaan yhden pyöräaseman ja 10 kaupunkipyörän kustannus on noin 74 000 euroa/sopimuskausi (8v), joten toimiva verkosto maksaisi Kauniaisten kaupungille useita satoja tuhansia euroja.

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *