| URHEILU - IDROTT

Kauniaisista liigakiekkoilijaksi

Joona Voutilainen on espoolaislähtöinen jääkiekkoilija, joka on saanut kiekko-oppinsa kauniaislaisen Grankulla IFK:n kiekkokoulussa. Tätä nykyä mies torjuu kiekkoja Liigassa pelaavan Jyväskylän JYPin veräjällä.

– 2,5-vuotiaana opin luistelemaan ja 3-vuotiaana aloitin kiekkokoulussa. Isä vei minut aikanaan sählymailan kera ulkokentille ja lopulta päädyin kiekkokoulun kautta joukkueeseen. Rakkaus lajia kohtaan syttyi jo pienenä, Joona taustoittaa.

GrIFK-kasvatti sai ensimmäiset liigakokemukset kaudella 2016-2017, jolloin Joona Voutilainen edusti Lahden Pelicansia. Mastokaupungissa kului lopulta kaksi kautta, joiden aikana matkaan tarttui muun muassa ensimmäinen liigapeli ja ensimmäiset pudotuspelit miesten tasolla.

– Kokemusrikkaampana lähdin Lahdesta, kun ottaa huomioon sen, että kyseessä oli vasta ensimmäiset liigakauteni. Sain tietynlaisen käsityksen siitä millainen vaatimustaso Liigassa pitää olla, jos siellä haluaa pärjätä.

”Ensimmäisenä joukkueen menestys”

JYP-nuttua kantavan Joona Voutilaisen tähtäimessä on ottaa urallaan seuraava askel ylöspäin.

Liigan viime vuosien kestomenestyjä JYP pestasi huhtikuussa toiseksi maalivahdikseen Joona Voutilaisen, 21, joka saapui Jyväskylään ottamaan seuraavaa askelta ylöspäin urallaan.

– Jyväskylässä on homma toiminut viime vuosina hyvin ja toimii nytkin. Olen viihtynyt täällä hyvin. Joukkue on ottanut minut hyvin mukaan ja joukkuetoverit ovat tosi mukavia.

– Meillä on joukkueessa paljon kokeneita pelaajia, jotka ovat jo pärjänneet urallaan. Meillä on myös innokkaita nuoria pelaajia, jotka taas haluavat pärjätä urallaan. Menestystä ajatellen meillä on koossa tosi potentiaalinen joukkue.

Jyväskyläläistorjujan näkemyksen mukaan henkilökohtaiset tavoitteet täyttyvät useimmiten silloin, kun koko joukkue menestyy.

– Ensimmäisenä on tietysti joukkueen menestys, mutta se pohjautuu siihen, että itselläkin toimii peli. Joukkueena tavoitellaan aina voittoa ja se tarkoittaa myös sitä, että omiin tavoitteisiin kuuluu silloin pelata mahdollisimman paljon ja mahdollisimman hyvin.

Pikkuveljen pelit kiinnostavat

Joona Voutilaisen perhe asuu edelleen Espoossa, minkä vuoksi veri vetää tänäkin päivänä entiselle kotiseudulle.

– Se on yksi asia, minkä takia siellä tulee käytyä aina silloin tällöin. Pikkuveli aloitti aikanaan jääkiekon myös Granissa ja pelaa nykyään Espoo Bluesissa. Hänen matseja tulee katseltua aika paljon. Aina kun olen Espoossa käymässä ja jos Bluesilla sattuu olemaan kotipeli, niin aika usein löydän itseni hallilta.

Grankulla IFK:n kiekkokoulusta on aikanaan ponkaissut kiekkotaivaalle varsin tunnettuja nimiä. Joona Voutilaisen ohella seuran kasvatteihin lukeutuvat myös muun muassa Niklas Hagman, Jani Lajunen, Toni Dahlman, Niko Hovinen ja Toni Söderholm.

– Mielestäni Granissa on hyvä aloittaa jääkiekon harrastaminen ja päästä lajissa eteenpäin. Kyseessä on hyvä seura, jonka toiminnasta löytyy nykyään paljon innokkuutta.

– Oma innostukseni seurassa lähti aikanaan siitä, että siellä oli aina kiva käydä pelaamassa, ympärillä oli hyvät joukkuetoverit ja valmennus toimi.

Joona Voutilainen

Seurat: GrIFK, Espoon Kiekkoseura, Espoo Blues, Helsingin Jokerit, Lahden Pelicans, Heinolan Peliitat, JYP.

Saavutukset: C-nuorten SM-kulta Bluesissa (2011–2012), B-nuorten SM-kullat Jokereissa (2012–2013, 2013–2014), A-nuorten SM-liigan paras maalivahti (Jokerit 2015–2016).

Sopimus JYPin kanssa: 1+1-vuotinen, jonka jälkimmäinen kausi sisältää seuran option.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *