| AJANKOHTAISTA - AKTUELLT

Granin Lähiapu perustaa osuuskunnan

Granin Lähiavussa on työn alla toiminnan jakaminen ensi vuoden alusta lähtien kahteen osaan, yhdistykseen ja osuuskuntaan. Kun osa toiminnasta annetaan osuuskunnan hoidettavaksi, helpottuu esim. siivousavun laskutus.

Yhdistys ei voi laskuttaa, mutta osuuskunta voi, ja näin helpotetaan muun muassa niiden vanhempien ihmisten tilannetta, jotka eivät ehkä ole kovin tottuneita tietokoneisiin.

– Monille iäkkäämmille ihmisille on ongelma, että siitä siivousavusta jota me heille välitämme, ei saa laskua vaan vain tilinumeron, ja että heidän pitää itse maksaa palkka ja muut työnantajamaksut. Kun me siirrymme osuuskuntamuotoon, heidän on yksinkertaisempaa ostaa palveluja ja maksaa siitä avusta minkä he saavat, sanoo toiminnanjohtaja Elena Vainio.

Granin Lähiapu on ainutlaatuinen organisaatio, joka välittää erilaista apua kauniaislaisille kotitalouksille. Vastaavaa ei esimerkiksi naapurikunnissa ole. Myös suuri joukko vapaaehtoisia on aktiivisesti mukana toiminnassa. Ensi vuotta ajatellen on Elena Vainiolla ja Sanna Jensenillä, joka on palveluohjaaja, meneillään kaksi suurta muutosta.

Yksi niistä on osuuskunta ja toinen vapaaehtoistoiminta Villa Bredassa. Granin Lähiavun kannalta katsoen toiveena nimittäin on, että yhdistys, eli se osa joka harjoittaa vapaaehtoistyötä, voisi tehdä paljon vapaaehtoistyön lisäämiseksi Villa Bredassa.

– Kaupungilla on tavoitteena lisätä vapaaehtoistyötä Villa Bredassa. Itse talohan tulee olemaan kohtauspaikka monille. Tiloja on, mutta tarvitaan myös toiminnan koordinointia, sanoo Elena Vainio.

Laajenee lähivuosina

Siirtyminen osuuskuntaan merkitsee samalla että toiminta laajenee, ja että Granin Lähiapu saa enemmän asiakkaita. Siihen uskovat sekä Elena Vainio että Sanna Jensen.

– Uskon että mm. siivous, joka nyt on yksi suurimmista alueista missä apua tarvitaan, tulee vielä lisääntymään, sanoo Sanna Jensen.

Hän huomauttaa kuitenkin, että Granin Lähiapu osuuskuntakin tulee olemaan tulevaisuudessakin organisaatio, joka tekee työtä ilman voitontavoittelua. Muutokset tehdään asiakkaiden työn helpottamiseksi. Granin Lähiapu anoo vuosittain toiminta-avustusta kaupungilta ja saa tuloja myös työnvälityksestä. Yhdistys anoo myös rahaa eri yhdistyksiltä ja säätiöiltä ja varoja saadaan lisäksi jäsenmaksuista ja rahankeräyksistä.

– Asiakkaasta tulee yhdistyksen tukijäsen palvelun alettua. Tukijäsenien toivotaan vuosittain maksavan vapaaehtoisen 30 euron tukijäsen maksun, sanoo Elena Vainio.

Myös yksityisiä lahjoituksia saadaan. Alkuvuonna saatiin runsaan 5 000 euron lahjoitus jonka antajat toivoivat, että rahat käytetään työhön maahanmuuttajien hyväksi.

KÄÄNNÖS: SIRKKU VEPSÄLÄINEN

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *