| URHEILU - IDROTT

GrIFK:n käsipallonaiset välieriin – Cup-menestys toi itseluottamusta

Granissa on tiedossa mielenkiintoinen käsipallokevät. Edellisenä keväänä välierien ulkopuolelle jäänyt Grankulla IFK:n naiset on ottanut kehityksessään askelia eteenpäin ja lähtee nyt haastamaan ennakkosuosikkeja kevään välieriin.

Kun myös miesten joukkue on onnistunut kääntämään kurssinsa ja varmistanut pudotuspelinpaikan, on Kauniaisten luolaan tiedossa keväälle isoja otteluita.

Grankulla IFK lähti kuluvaan kauteen tavoitteenaan mitali SM-sarjasta, eikä joukkueen ole tarvinnut perääntyä tavoitteestaan. Joukkue onnistui varmistamaan välieräpaikkansa jo ennen runkosarjan viimeisiä kierroksia ja valmistautuu nyt täysillä mitalipeleihin.

Joukkueen maalivahti, Cara Feodoroff, kertoo ratkaisupelien lähestymisen näkyvän joukkueen harjoituksissa ja kaikkien haluavan nyt näyttää parhaansa.

Cup-finaali kauden aikaisempi kohokohta

Grankulla IFK:n kauteen on mahtunut myös menestyksekäs cup-taival. Joukkue taisteli syksyllä tiensä cup- finaaliin, ensimmäisen kerran sitten kauden 2006-2007.

Vaikka HIFK voittikin TV-kameroiden edessä pelatun finaalin, sai GrIFK cup-taipaleestaan paljon itseluottamusta.

– Meidän joukkueestamme Cup-finaaliin meno oli isolle osalle uusi kokemus ja saatiin siitä itseluottamusta. Mielestäni meitä usein vähätellään medioissa ja oli kiva, että saimme näyttää, että meidän joukkue kuuluu sinne parhaimmiston mukaan, kertoo Feodoroff.

Pudotuspeleihin haastajana

Ennakkoasetelmat SM-sarjan jatkopeleihin ovat selvät. Helsinkiläisjoukkueet HIFK sekä Dicken olivat runkosarjan kaksi parasta joukkuetta ja lähtevät ennakkosuosikkeina välieriin. Aikaisemmin kentällä helsinkiläisiä vastaan on näkynyt turha kunnioitus, mutta nyt GrIFK on valmis haasteeseen.

– Haastaaksemme Dickenin ja HIFK:n meidän pitää pelata kovempaa ja nopeampaa kuin ennen. Kaikkien pitää antaa parhaansa ja olla vähän kovakouraisempia kentällä, sanoo Feodoroff.

Grankulla IFK tuli lopulta SM-sarjan runkosarjassa neljänneksi. Välierät joukkue aloittaa vierasottelulla, kun vastaan asettuu hallitseva mestari HIFK. Toisessa välierässä kohtaavat Dicken sekä Sjundeå IF.

Välierien alustavat ottelupäivät, kolmella voitolla loppuotteluun: 25.3. Helsinki 28.3 Kauniainen 31.3. Helsinki 4.4. Kauniainen (tarvittaessa) 8.4 Helsinki (tarvittaessa).

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *