| URHEILU - IDROTT

GrIFK :s handbollsdamer laddar för semifinal – cupen gav självförtroende

Det blir en intressant handbollsvår i Grani. Grankulla IFK:s damer har utvecklats och utmanar nu de etablerade favoriterna i vårens FM-semifinaler. När även herrarna har lyckats vända kursen i FM-ligan och ta sig till slutspel blir det stora handbollsmatcher i Grankullas grotta i vår.

Grankulla IFK:s damer har som mål att ta FM-medalj den här säsongen. Den målsättningen har man inte alls behövt tumma på. Laget säkrade slutspelsplatsen redan före de sista omgångarna i grundserien och förbereder sig för fullt för medaljmatcherna. Målvakten Cara Feodoroff berättar att slutspelet märks under träningarna och att alla vill göra sitt bästa.

Cupfinalen tidig höjdpunkt

Grankulla IFK har den här säsongen också haft framgångar i finska cupen. Laget tog sig till final i höstas, för första gången sedan säsongen 2006–2007. Även om HIFK vann den televiserade finalen fick GrIFK ändå en massa självförtroende från cupframgången.

– Det var en helt ny sak för största delen av laget att gå ända till cupfinal och vi fick självförtroende. Jag tycker vi ofta blir nedvärderade i medierna och det var kul att få visa att vårt lag hör till det översta skiktet, säger Feodoroff.

Utmanare i slutspelet

Konstellationerna inför FM-seriens slutspel är klara. Helsingforslagen HIFK och Dicken är de två bästa och favoriter i semifinalerna. Tidigare har Grankulladamerna på spelplanen visat onödig respekt för Helsingforslagen men nu är GrIFK klart att skrälla.

– För att utmana Dicken och HIFK måste vi spela tuffare och snabbare. Alla måste göra sitt bästa och vara lite hårdare på planen, säger Feodoroff.

Grankulla IFK  blev slutligen fyra i serien. Semifinalerna inleds borta mot HIFK. I den andra semifinalen möts Dicken och Sjundeå IF.

Semifinalens preliminära matchdatum, tre segrar behövs för att gå till final: 25.3 Helsingfors 28.3 Grankulla 31.3 Helsingfors 4.4 Grankulla (vid behov) 8.4 Helsingfors (vid behov).

ÖVERSÄTTNING: PATRICIA HEIKKILÄ

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *