| KAUPUNKI - STADEN

Päivitetty: Lukio-opetus etänä, urheilupaikat kiinni

Opetus 1- ja 2-luokkalaisille lukiossa järjestetään etäopetuksena yhden viikon aikana maanantaista lähtien. Näin Kauniainen päätti perjantaina.

Päätös ei vaikuta ylioppilaskirjoituksiin, vaan on tehty mm. turvaamaan yo-kirjoitusten sujuvuuden. 

Kauniaisissa oli perjantaina sivistystoimenjohtaja Heidi Backmanin mukaan todettu kolme koronatapausta aikuisten keskuudessa. Kaupungissa ei ole yhtään tapausta, missä lapsi olisi sairastunut, mutta lapsia on karanteenissa Granhultsskolanssa, Kasavuoren koulussa ja Kasabergetin päiväkodissa. 

– Lapset ovat karanteenissa, koska heillä on aikuisia perheenjäseniä, joilla on todettu koronainfektio. Lapsilla ei ole ollut oireita, Heidi Backman kertoo.

Lukiopäätös ei vaikuta ylioppilaskirjoituksiin, vaan on Backmanin mukaan tehty mm. turvaamaan yo-kirjoitusten sujuvuuden. 

– Haluttiin varmistaa, että kirjoitukset voidaan järjestää niin turvallisesti kuin mahdollista ja sen takia päätettiin järjestää etäopiskelu lukion ensimmäisen ja toisen luokan oppilaille. Ylioppilaslautakunta on päättänyt, että kaikki kokeet järjestetään ensi viikon aikana, ei kahden seuraavan viikon aikana. Tämä tarkoittaa, että tarvitaan lisää opettajia valvomaan kokeita ja silloin on hyödyllistä,  että ensimmäisen ja toisen luokan oppilaat opiskelevat etänä.

Miten tämä käytännössä hoidetaan?

– Lukioissa meillä on opettajia ja oppilaita, jotka ovat tottuneet digitalisiin opintoihin ja itsenäisiin tehtäviin. Kaikilla on tietokone ja kommunikointi tapahtuu mm. digitaalisen opiskelualustan kautta. 

Petra ja kirjasto kiinni

– Kaikille oppilaiden huoltajille lähetetään tänään koulujen Wilma-viestikanavan kautta tarkempaa tietoa koulujen ja opetuksen toiminnasta. Karanteeniin asetettujen lapsien luokkatovereiden huoltajat saavat erillisen tiedotteen tilanteesta, kertoo kaupunginjohtaja Christoffer Masar.

 Myös päiväkodit tiedottavat perjantaina toiminnan yksityiskohdista.

–  Päiväkodeissa toiminta jatkuu toistaiseksi normaalisti. Lasten vanhemmille tiedotetaan tänään päiväkodin ja ryhmien tilanteesta ja siitä, miten toimitaan, jos tilanne muuttuu, Masar sanoo.

 Perjantaina päätettiin myös, että opetus kansalaisopisto Petrassa keskeytetään ja urheilupaikat suljetaan. Myös nuorisotalo suljetaan ja nuorisotoiminta muutenkin keskeytetään.

– Kaupungin vapaa-ajan toiminnot suljetaan 14.-27.3. Tämä koskee tässä vaiheessa kirjastoa, kansalaisopistoa, liikuntapaikkoja, avointa perhetoimintaa ja nuoristotila kaupungintalolla.

 Villa Bredan lounasruokailu suljetaan maanantaina 16.3 alkaen ja tiloissa järjestettävät ulkopuoliset tilaisuudet keskeytetään.

– Lisäksi Villa Bredaan tulee rajoituksia koskien vierailuja ja yleisten tilojen käyttöä, näistä tiedotamme tarkemmin erikseen, Masar sanoo.

Korona vaikuttaa myös seurakunnan toimintaan

Kauniaisten suomalainen seurakunta ilmoittaa, että tilaisuuksien järjestämistä rajoitetaan, mutta työntekijät tavoittaa myös verkossa ja puhelimitse. 

– Toistaiseksi seurakunnan kokoava toiminta on peruttu koronaepidemian vuoksi. Jumalanpalvelukset järjestetään ja kirkolliset toimitukset toimitetaan, mutta kerhot, piirit, kuorot ja muut tapahtuvat ovat toistaiseksi tauolla, seurakunta ilmoittaa.

Päivitetty 13.3. klo 16.05.

Lue myös miten korona vaikuttaa urheiluun: kaunisgran.fi

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *