| URHEILU - IDROTT

Taas on suunnistuksen aika

Vuoden 2020 versio kiintorastiverkosta on viety Kasavuoren metsään.

Suunnistus on oivallinen tapa harrastaa liikuntaa ilman huolta liiallisista lähikontakteista. Kiintorastien verkkoon kuuluu 15 rastia, jotka ovat paikalla 25.10. asti. Rastipainatuksella varustettuja KASAVUORI- KASABERGET-karttoja saa poikkeuksellisesti ladattua alla olevasta linkistä. Lisäksi voi noutaa tulostetun kartan uimahallin kassalta. Noudosta on sovittava uimahallin kassan kanssa etukäteen, soitto arkisin klo 8-14 puh. 050 411 6346.

Kartan mittakaava on 1:7500 ja siihen kuuluu myös luettelo rastipisteistä sekä tarkentavista rastimääritteistä. Rastipisteet voi myös ladata puhelimeen ilmaisella sovelluksella. Päästääkseen käyttämään karttaa puhelimella, on asennettava älypuhelimeen ilmainen MOBO -sovellus. MOBO toimii iPhone, Android ja Windows Phone älypuhelimissa. Lisätietoja löytyy OK 77:n kotisivuilta www.ok77.fi sekä mobo.suunnistus.fi.

Järjestäjät muistuttavat, että maastossa liikkujilla on jokamiehen oikeuksien lisäksi myös velvoitteita. Piha-alueet ja pellot (muokkausasteesta riippumatta) ovat ehdottomasti kiellettyjä alueita.

Verkon suunnittelusta ja ylläpidosta vastaa OK 77.

Nyt voi myös käydä tekemässä kehonpainotreenit Kasavuoren metsässä suunnistuksen merkeissä. Idean takana on kuntosali Nice&Guys. Yrittäjä Joanna Bymanin mukaan tarkoitus on, että ihmiset voivat yhdistää omankehonpainolla tehtävät lihaskuntotreenit suunnistukseen (OK 77:n kartta) ja liikkua luonnossa näinä vaikeina aikoina. Lisätietoa harjoituksista löydät mm. Nice & Guys FB-sivulta.

Artikkeli päivitetty 27.4.: Artikkelin aiemmassa versiossa kerrottiin, että karttoja voi ostaa uimahallilta 3 euron hintaan. Tänä vuonna tulostetun kartan voi hakea uimahallin kassalta, jos ilmoittaa tulostaan etukääteen. Karttoja voi myös ladata OK 77:s nettisivuilta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *