| URHEILU - IDROTT

Igen dags för orientering

Årets 2020 version av det fasta orienteringskontrollnätet är nu utsatt i Kasabergsskogen.

Orientering är ett utmärkt sätt att motionera utan att behöva oroa sig om närkontakter eller andra smittorisker. Fasta nätet består av 15 kontroller som finns på plats tills den 25.10. Kontrollpunkterna framgår av kartan KASAVUORI – KASABERGET, i skalan 1:7500. Kartorna kan den här våren laddas ner från OK 77:s webbsida. Man kan också hämta en utprintad karta från simhallens kassa. Om avhämtning måste man komma överens om på förhand genom att ringa till simhallens kassa vardagar kl. 8-14, tel. 050 411 6346.

Till kartan hör en förteckning över definitioner på kontrollpunkterna. Man kan även ladda ner kontrollpunkterna med hjälp av en gratis app i mobilen.  För att komma åt kontrollpunkterna på sin mobil skall man installera gratisappen MOBO som finns för iPhone, Android och Windows Phone smarttelefoner. Mer om detta på OK 77:s webbsida www.ok77.fi och mobo.suunnistus.fi

Arrangörerna påminner om att de som rör sig i terrängen har både förpliktelser och rättigheter enligt allemansrätten. Det är absolut förbjudet att beträda gårdsplaner och åkermark (oberoende av bruksläget).

OK77 svarar för planering, utsättning och underhåll av fasta nätet.

Nu kan man också genomföra muskelträning samtidigt som man orienterar i Kasabergsskogen. Det är gymet Nice & Guys som står bakom idén. Företagaren Joanna Byman säger att avsikten är att man ska kunna kombinera enkel muskelträning med orientering (kartan är OK 77:s) och röra sig i naturen under dessa svåra tider. Info om övningarna hittar du bl.a. på Nice & Guys FB-sida.

Artikeln uppdaterad 27.4.: I en tidigare version stod det att kartor kan köpas från simhallen för 3 euro. Så är inte fallet i vår, utan man kan hämta en utprintad karta från simhallens kassa om man meddelar i förväg. Kartorna kan också laddas ner från OK77:s webbsida.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *