| AJANKOHTAISTA - AKTUELLT

Myös Kauniaisissa siirrytään noudattamaan kiihtymisvaiheen kasvomaskisuosituksia

Kauniaisissa, kuten Uudellamaalla laajemminkin, koronatilanne on edennyt kiihtymisvaiheeseen, kaupunki tiedotti perjantaina.

 

Kauniaisissakin on nyt syytä varautua tartuntojen määrän lisääntymiseen ja uusiin joukkoaltistumisiin. Hyvä käsihygienia ja turvavälien pitäminen ovat kasvomaskien oikean käytön ohella edelleen ensiarvoisen tärkeitä, muistuttaa johtava ylilääkäri Pia Höglund kertoo kaupungin nettisivuilla.

– Epidemiatilanteen vuoksi suosittelemme edelleen vahvasti, että vältetään mahdollisuuksien mukaan lähikontakteja ja pidetään turvavälejä sekä suositaan etäasiointia. Yksityistilaisuuksien järjestämistä kannattaa harkita tarkoin. Jos tilaisuus on välttämätöntä järjestää, vieraiden enimmäismääränä kannattaa pitää enintään 20 henkeä. Juhlista toiseen kulkeminen on varmin tapa altistaa suuri määrä henkilöitä tartunnoille. Tämä tulisi muistaa erityisesti opiskelijoiden ja abiturienttien suunnittelemissa tapahtumissa. Tartuntojen leviämisen pysäyttäminen lähikontakteissa on tällä hetkellä edelleen ainoa keino pysäyttää epidemian laajeneminen, Höglund sanoo. 

Yhteensä 40 kauniaislaisella on todettu koronavirustartunta ja viimeisen viikon aikana uusia tartuntoja on ilmaantunut yksi. Altistumisten vuoksi lisäksi useita henkilöitä on jouduttu asettamaan karanteeniin. Altistumiset ovat tapahtuneet harrasteryhmissä, kouluissa ja yksityistilaisuuksissa ja suurin osa altistuneista ovat nuoria ja nuoria aikuisia, kaupunki kertoo.

Koronatestien kysyntä on myös kääntynyt nousuun. Ajan koronatestiin saa tällä hetkellä seuraavalle arkipäivälle.

Kauniaisissa, kuten Uudellamaalla laajemminkin, koronatilanne on edennyt kiihtymisvaiheeseen. THL on laatinut portaittaisen kasvomaskisuosituksen 24.9.2020, jonka avulla tartunnoilta suojautumisen keinoja voidaan alueellisen tilanteen pohjalta tehostaa. Linkki THL:n suositukseen 24.9.2020

Tämä tarkoittaa, että myös Kauniaisissa siirrytään noudattamaan kiihtymisvaiheen kasvomaskisuosituksia. Tässä suositellaan kasvomaskien käyttöä 15 vuotta täyttäneille henkilöille kaikissa julkisissa sisätiloissa ja tilanteissa, joissa lähikontakteja ei voida välttää mm. 

  • toisen asteen opetus (lukiot ja opistot), 
  • kaupat ja ostoskeskukset, 
  • terveysasema ja HUSLAB,
  • Villa Breda,
  • posti, pankit ja kirjastot sekä muut vastaavat tilat,
  • kirkot ja muut uskonnollisten yhteisöjen tilat, 
  • uimahallien yleiset tilat ja urheilutilat (vähintään yleiset tilat ja pukeutumistilat) sekä
  • elokuvateatterit.

Lue lisää: kauniainen.fi

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *