| KAUPUNKI - STADEN

Kauniainen päätti koulujen aikatauluista – Kauniaisissa rokotettu 1718 henkilöä

Aluehallintovirasto päätti perjantaina asiakastilojen sulkemisesta pääkaupunkiseudulla. Torstain valtakunnallisten ja pääkaupunkiseudun koronalinjausten jälkeen Kauniaisten kaupungin väestönsuojeluryhmä päätti paikallisista linjauksista.

Aluehallintovirasto päätti perjantaina asiakastilojen sulkemisesta pääkaupunkiseudulla. Päätös koskee mm. Helsingin, Espoon, Vantaan sekä Kauniaisten kaupunkeja. Päätös koskee mm. näitä tiloja:

Joukkueurheiluun, ryhmäliikuntaan, kontaktilajien harrastamiseen ja muuhun vastaavaan urheiluun tai liikuntaan käytettävät sisätilat sekä kuntosalit ja muut vastaavat sisäliikuntatilat.

– Päätös ei koske sellaisia tiloja, joissa toiminta on järjestetty siten, että tilassa on enintään kymmenen henkilöä kerrallaan. Henkilöiden määrään ei lasketa henkilökuntaa. Lisäksi muuten suljettavaksi määrättyjä tiloja voidaan käyttää vuonna 2009 syntyneiden ja sitä nuorempien lasten ohjattuun harrastustoimintaan. Päätös ei koske ammattiurheilemista eikä yksityis- tai perhe-elämän piiriin kuuluvaa toimintaa, Avi tiedottaa.

Päätös on voimassa 1.-14.3.2021.

Pääkaupungin siirryttyä leviämisvaiheeseen Kauniainen on tiiviisti tehnyt yhteistyötä naapurikaupunkien kanssa ja noudattaa pääkaupunkiseudun yhteisiä rajoituksia ja suosituksia. Seudun koronakoordinaatioryhmä päätti 25.2.2021 uusista rajoituksista maaliskuun loppuun saakka ja perjantaina oli Kauniaisten kaupungin väestönsuojeluryhmän vuoro päättää mm. koulujen etäopetuksesta.

– Päätökset ovat pääasiassa yhteneväiset PKS -koordinaatioryhmän linjausten kanssa, mutta päädyimme mm. siihen, että molemmat yläkoulut kokonaisuudessaan siirtyvät etäopetukseen jo maanantaista 1.3. alkaen. Myös lukioiden osittainen paluu lähiopetukseen peruuntuu ja lukiot jatkavat etäopetuksessa 28.3. saakka, kaupunginjohtaja Christoffer Masar sanoo.

Tässä päätös:

Kasavuoren koulu siirtyy etäopetukseen 1.3. – 28.3.2021.

Hagelstamska skolan siirtyy etäopetukseen 1.3. – 28.3.2021.

Granhultsskolanin 4-6 luokkien oppilaat siirtyvät etäopetukseen  1.3. – 5.3.2021.

Luokkien 1-9 henkilökunta ja oppilaat luokissa 6-9 käyttävät maskia 23.11. alkaen. Koulu tarjoaa maskit, mutta oppilaat voivat myös käyttää omia maskeja.

Kouluryhmät eivät vieraile vapaa-aikatoimen tiloissa. Liikuntaa harrastetaan vielä ulkona ja koulun tiloissa, ei muissa liikuntatiloissa.

– Vetoamme perheisiin, että oireilevat oppilaat eivät tulisi kouluun, kaupunki tiedottaa.

Päiväkodit auki

Päiväkodit ovat normaalisti auki. Varhaiskasvatuksen henkilöstö käyttää kasvomaskia sisätiloissa mahdollisuuksien mukaan.

– Vetoamme kaikkiin perheisiin, että oireilevia lapsia ei tuoda päiväkoteihin. Pyydämme myös, että kaikki, jotka vierailevat yksiköissä, käyttävät kasvomaskia, kaupunki toteaa.

Kasavuoren päiväkodissa kaksi ryhmää ovat karanteenissa 10.3.2021 sakka.

Rokotetilanne nyt

Kauniaisissa on nyt rokotettu 1718 henkilöä (tilanne 26.2.). Rokotukset jatkuvat ensi viikolla näin:

  • Vko 9 :Yli 75-vuotiaat (1946 ja sitä ennen syntyneet) ja Riskiryhmään 1 kuuluvat 50-69-vuotiaat (1952-1971) syntyneet.
  • Viikolla 10 ja 11 rokotukset jatkuvat kuten viikolla 9.

Yhteensä 133 henkilöllä on todettu koronavirustartunta Kauniaisissa. Tautiin sairastuneista valtaosa on toipunut hyvin. Viimeisten kahden viikon aikana tartuntojen määrä on ollut jyrkässä nousussa (yhteensä 23 henkilöä).

Lue lisää kaupungin sivulta

Lue kaupunginjohtajan haastattelu tilanteesta (25.2.)

Teksti päivitetty klo 18.00.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *