| URHEILU - IDROTT

GrIFK Fotboll tuo yhteiskunnalle vuosittain 5,5 miljoonan euron hyödyn

GrIFK Fotbollin yhteiskunnalle tuottama kokonaishyöty on UEFA SROI-mallin mukaisesti 5,55 miljoonaa euroa vuodessa. 

Kauniaislainen GrIFK Fotboll on mukana Euroopan jalkapalloliiton UEFA GROW -hankkeessa, jossa selvitettiin seuran toiminnan yhteiskunnalle tuomat hyödyt. GrIFK:n jalkapallotoiminnassa on mukana aktiivisesti 600 lasta ja nuorta, kausittaisissa jalkapallokouluissa 100 lasta ja lisäksi toimintaan on kiinnittynyt lähes yli 200 vapaaehtoistoimijaa.

Hankkeessa käytetään UEFA SROI -mallinnusta (Social Return on Investment), jolla mitataan jalkapalloon sijoitetun pääoman sosiaalista tuottoa harrastajien osalta. UEFA SROI -mallinnus antaa työkalun valtakunnalliseen ja paikalliseen vaikuttamiseen tutkitun tiedon avulla. 

Summa pitää seuran mukaan sisällään 2,4 miljoonaa euroa suoria taloudellisia vaikutuksia, 1,9 miljoonaa euroa jalkapalloharrastuksen tuomia terveydenhuollon säästöjä sekä 1,2 miljoonaa euroa yhteiskunnallisia hyötyjä. Mallinnuksessa ei ole mukana aikuisten huippu-urheilun eli GrIFK Fotboll -edustusjoukkueen toiminnan tuomat yhteiskunnalliset hyödyt. 

Matti Hannuksela.

– UEFA SROI-mallinnuksen tulosten perusteella seura tekee merkittävää työtä alueen hyvinvoinnin eteen, niin sosiaalisesti, taloudellisesti kuin terveydellisestikin. Tämä on hyvä työkalu ja tukipilari jatkuvalle seurakehitystyölle sekä ponnistuslauta kohti seuran lähivuosien tavoitteita. Toivomme tämän herättävän myös yhteiskunnan päättäjiä ja nostavan liikunnan merkittävyyden ymmärtämisen ja tukemisen uudelle tasolle, GrIFK Fotboll rf:n puheenjohtaja Matti Hannuksela toteaa lehdistötiedotteessa. 

“Tärkeitä kumppaneita”

– Kauniaisissa on aina panostettu liikuntaan ja ymmärretty, että se hienojen harrastusten ja kokemusten lisäksi tuo hyvää oloa, yhdessäoloa, terveyttä ja myös taloudellista etua. Kaupungin kannalta aktiiviset seurat tekevät sekä kaupunkia houkuttelevammaksi asuinpaikkakunnaksi että ylläpitävät kuntalaisten terveyttä. On hienoa mallinnuksen kautta huomata, kuinka suuren kokonaishyödyn GrIFK Fotboll tuo Kauniaisille ja lähialueille, Kauniaisten kaupunginjohtaja Christoffer Masar sanoo seuran lehdistötiedotteessa. 

– Erityisesti nyt koronaexit-vaiheessa seurat ovat tavallistakin tärkeämpiä kumppaneita kaupungille ja jatkamme mielellämme yhteistyön tiivistämistä, jotta saamme taas erityisesti lapset ja nuoret liikkumaan, Masar lisää. 

GrIFK Fotboll solmi hiljattain yhteistyösopimuksen pilvipohjaisia portfoliohallintaratkaisuja tarjoavan FA Solutionsin kanssa. Yhteistyön johdosta seuran jalkapallohalli Kauniaisissa on nimetty FA Solutions Arenaksi. Perinteisen sponsoroinnin lisäksi FA Solutions tarjoaa seuralle asiantuntija-apua datan käsittelyyn ja analysointiin UEFA SROI -mallinnusta varten. 

Lue lisää aiheesta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *