| YLEINEN - ALLMÄN

Matalampi kasvutahti kiinnostaa

Viime viikkoina kaupungin strategia on saanut valtakunnallista huomiota vuosittaisen kasvutavoitteen pienentämisestä yhdestä prosentista 0,75 prosenttiin viiden vuoden keskiarvon perusteella.

Vuonna 2040 strategian mukaan asukkaita on maksimissaan 12 000. Hieman maltillisempi kasvutahti edistää päätöksen mukaan kaavoituksen ja kasvun vaativien investointien toteutusta. 

Kaupungin uusi strategia 2023-2030 astuu voimaan ensi vuoden alusta. Valtuusto päätti jo keväällä strategian tavoitteista. Tällä viikolla valtuusto hyväksyi lisäksi tarinallistetun version strategiasta.  

Kaupungin visio on aikaansaava, hyvinvoiva ja resurssiviisaasti tulevaisuutta rakentava, elävästi kaksikielinen ja monikulttuurinen Grani. Arvot ovat asukaslähtöisyys, avoimuus, yhteisöllisyys ja yhdenvertaisuus ja vastuullisuus ja kestävyys. Strategian kolme teemaa ovat resurssiviisaan toiminnan kaupunki, turvallinen, vihreä kävelykaupunki ja kuntalainen keskiössä. Jokaisen teeman alla on 2-6 tavoitetta ja tarkempia alatavoitteita. 

Lisää strategiasta ja sen tarinallistetusta versiosta os. www.kauniainen.fi/strategia 

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *