| KAUPUNKI - STADEN

Koulukeskusehdotus: Opetusvaliokunta haluaa kaupunginvaltuustolta periaatepäätöksen

Yhdyskuntavaliokunta päätti tiistai-illan kokouksessaan lähettää ehdotuksen, jonka mukaan suomenkielinen koulukeskus sijoitettaisiin nykyiselle uimahallialueelle, uudelleen valmisteltavaksi. Keskiviikkoiltana suomenkielinen opetus- ja varhaiskasvatusvaliokunta ehdotti, että kaupunginhallitus pyytää kaupunginvaltuustoa tekemään asiassa periaatepäätöksen.

Yhdyskuntavaliokunta halusi tiistaina, että uimahallin tontille suunnitellaan ratkaisu alakolululle ja esikoululle, olettaen, että tämä on myös suomenkielisen opetus- ja varhaiskasvatusvaliokunnan toive. Suomenkielinen opetus- ja varhaiskasvatusvaliokunta käsitteli asiaa keskiviikkoiltana, mutta oli sitä mieltä, että asia ei palauteta.   

Valiokunta päätti esittää kaupunginhallitukselle, että se esittää kaupunginvaltuustolle periaatepäätöksenä uuden suomenkielisen koulukeskuksen lähtötiedoiksi, että suomenkielinen koulukeskus sijoitetaan nykyisen uimahallin alueelle ja että koulukeskus suunnitellaan esiopetuksen ja perusopetuksen vuosiluokkien 1-6 kouluksi.

Yhdyskuntavaliokunta ja suomenkielinen opetus- ja varhaiskasvatusvaliokunta toivovat molemmat, että tehtäisiin periaatepäätös uudesta uimahallista samalle alueelle. 

Kasavuoren kiinteistöjen osalta valiokunnat haluavat että rakennukset uudisrakennetaan, eli yläkoulu jäisi Kasavuoreen. Opetus- ja varhaiskasvatusvaliokunta haluaa, että Kasavuoren koulukeskuksen A-siiven uudisrakennusta yläkoulun, lukion ja kansalaisopiston käyttöön edistetään välittömästi. Edellytetään myös, että Kasavuoren muiden tilojen turvallinen kunto varmistetaan.

Lue myös: Koulukeskusehdotus palautettiin valmisteluun

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *