| AJANKOHTAISTA - AKTUELLT

GraniAid arrangeras idag: Redrama hoppas på stor publik och bekanta ansikten

Redrama, det vill säga Lasse Mellberg, är det stora dragplåstret idag den 24 augusti när det är dags för GraniAid igen. Fjolårssuccén är tillbaka med ett digert program och arrangörerna hoppas på stor uppslutning även i år.

– Det känns jättebra att få återvända till Grani. Jag har endast gjort en “keikka” där tidigare och det var under ett besök på högstadiet. Eftersom jag vuxit upp i staden så känns det ju helt jättefint att få göra det här, säger Lasse Mellberg till Kaunis Grani.

På scenen i Grankulla bjuder han på “lite gammalt och lite nytt” under kvällen.

För tillfället gör Lasse Mellberg ny musik, men har fattat beslutet att ta det lugnare. De senaste åren har han sagt till sig själv att han måste dra ner på takten, att han inte hela tiden kan göra The Voice of Finland, ny musik och en massa annat.

– Jag lyckades inte hitta balansen med jobb, fritid och vila. Branschen är sådan att det hela tiden är en otrolig press på att nästa låt måste lyckas osv. Jag ville ta ordentligt avstånd från det och jobbar nu i lugn och ro tills jag har tillräckligt med material för att ge ut ny musik, säger Lasse.

I höstas meddelade Lasse Mellberg att han ska genomgå ett Minnesota-vårdprogram, efter att ha varit nykter i åratal. Nu mår han bra igen.

– Jag mår bra just nu. Det är bara en bit att bli av drickandet, resten är emotionella grejer. Det har att göra med hela balansen i livet. Många av oss som har problem kan hålla oss nyktra, men sjukdomen handlar också om andra saker, det kan gälla jobb, pengar, parförhållanden. Det är hemskt vanligt att man får tio nyktra år och sedan drabbas av en burnout. Att det gick så här för mig handlar mera om andra saker än droger och alkohol. Därför har jag nollat situationen, funderat på vad jag vill göra och i övrigt bara tagit hand om mig själv.

Grankulla är enligt Lasse Mellberg ett betydelsefullt ställe som har varit en viktig del av hans liv. Här har han bott som barn, ung, blivit 18 år och fått körkort osv. I sommar har han tre stora uppträdanden i Himos, Tammerfors och Raumo, men i övrigt
ska han ta det lugnt.

Redrama har nu flyttat till “Voices” hemstad Åbo, vilket också inneburit en nystart i en lugnare omgivning. Han fick jättestor synlighet under sina sju år i produktionen kring The Voice of Finland och trivdes bra med att hjälpa unga musiker tillsammans med ett fint team. Han utesluter inte att han återkommer i framtiden.

– Själva innehållet och att göra Voice njöt jag av, men däremot inte av pressens frågor om flickvänner och vad jag ska göra på sommaren, skrattar han.

Till publiken i Grankulla har han följande hälsning:

– Jag ser hemskt mycket fram emot att se alla och hoppas på att se bekanta ansikten i publiken. Hoppas alla kommer med!

Läs också: Målet är att bli årligen återkommande

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *