| KAUPUNKI - STADEN

KORJATTU: Kaupunginvaltuusto hyväksyi talousarvion vuodelle 2024

Valtuusto hyväksyi maanantai-iltana (18.12.) vahvasti säästöpainotteisen talousarvion. Kaupunginhallitus oli marraskuussa palauttanut alijäämäisen talousarvioehdotuksen evästyksellä, että talouden tasapaino tulee saavuttaa noin kolmessa vuodessa. 

Kaupunginhallitus käsitteli uudelleen talousarvion marraskuun lopussa ja osana talousarvioehdotusten käsittelyä kaupunginhallitus käsitteli myös joukon säästöehdotuksia. Näistä kaupunginhallitus hyväksyi noin 1,8 miljoonan euron pysyvät säästöt, noin 255 000 euron kertasäästöt ja noin 4,6 miljoonan euron kertatulot sisällytettäviksi kaupunginvaltuustolle menevään talousarvioehdotukseen. 

Kaupunginvaltuusto hyväksyi maanantaina (18.12.) budjetin, mukaan lukien m.m. näitä säästökohteita: Kotihoidon tuen kuntalisä pienenee 160 euroon/kk ensi syksystä alkaen, kiinteistöjen energiasäästötoimenpiteitä tehostetaan, ylityökäytäntöä kiristetään ja jäähallin omistuksen ja ylläpidon siirtämistä pois kaupungilta selvitetään.

Muutamista säästökohteista äänestettiin. Kaikki säästöt ja kertatulot eivät kuitenkaan toteudu vuoden 2024 aikana. 

Vuoden 2024 investointimenot ovat 16,7 milj. euroa. Merkittävimmät investoinnit ovat Kaupunkirata (6,4 milj. euroa) sekä pyöräilyväylä Baana (2,9 milj. euroa). 

Valtuusto tulee ensi helmikuussa pitämään talousseminaarin, jossa etsitään keinoja talouden tasapainottamiseksi pidemmällä aikavälillä. 

Ensi vuoden tuloveroprosentti ja kiinteistöveroprosentit vahvistettiin jo marraskuussa. Vuoden 2024 tuloveroprosentti on 4,40 % ja kiinteistöveroprosentit vahvistettiin seuraavasti:

– Yleinen kiinteistöveroprosentti 0,93 %

– Maapohjan veroprosentti 1,30 %

– Vakituinen asuinrakennus 0,41 %

– Muut asuinrakennukset 0,93 %

– Rakentamaton rakennuspaikka 3,93 %

– Yleishyödylliset yhteisöt 0,93 %.

Lue lisää: www.kauniainen.fi/esityslistat-ja-poytakirjat

Korjattu, kotihoidon tuen kuntalisä (4.1.): Tuki maksetaan kaikista lapsista. Alkuperäisessä tekstissä todettiin, että kotihoidon tuen kuntalisää saa vaan perheen nuorimmasta alle 1,5-vuotiaasta lapsesta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *