| KAUPUNKI - STADEN

Anna mulle aikaa -kampanja haluaa lähentää lapsia ja heidän vanhempiaan

Anna mulle aikaa -kampanjan aikana vanhempia kehotetaan tutustumaan nuorten mielipuuhiin.

Tiistaina 24.10.2023 Kauniaisten kouluyhdistys järjesti Kasavuoren koululla vanhemmille ja kaikille nuorten asioista kiinnostuneille tilaisuuden, jossa käsiteltiin nuorisorikollisuutta ja nuorten tilannetta Kauniaisissa poliisiviranomaisen näkökulmasta. Puhujana oli nuorten asioiden parissa työskentelevä komisario Hannu Väänänen Länsi-Uudenmaan poliisilaitokselta.

– Älkää ulkoistako lastenne ajanviettoa. Älkää olko sinisilmäisiä. Antakaa heille aikaa ja vetäkää heidät mukaan. Lähtekää itse heidän mukaansa ja katsokaa mistä he tykkäävät. Laittakaa itsenne likoon, sitä lapset arvostavat. Teidän pitää olla houkuttelevampia kuin epäterveet ilmiöt. Antakaa lapsille aikaa.

Nämä Väänäsen sanat jäivät soimaan Kauniaisten kaupungin liikuntapalvelukoordinaattori Nina Alleniuksen päähän ja ajatus Anna mulle aikaa -kampanjasta sai alkunsa. Kampanja on noin kuukauden (8.1.–4.2.) pituinen.

– Toivoisin että kampanjan avulla saataisiin vanhemmat enemmän viettämään aikaa lastensa kanssa ja erityisesti kuuntelemaan lapsiaan ja lähtemään avoimesti mukaan sellaisiin aktiviteetteihin mitkä ovat juuri lapsille mieleisiä, vaikka ne olisivatkin oman mukavuusalueen ulkopuolella.

Miten kampanja viedään läpi käytännössä?

– Kaupungin hyvinvointipalvelut järjestää yhteistyössä yhdistysten ja yritysten kanssa yhteistä tekemistä lapsille ja vanhemmille. Tarjolla on mm. maksuttomia liikuntasalivuoroja kouluilla, biljardia ja E-sporttia nuorisotalolla, lukuvinkkejä kirjastolla, t-paidan tai kangaskassin painatusta Digi Lab:ssä ja paljon muuta. Jos et jo seuraa kaupungin somekanavia, niin kannattaa aloittaa nyt sillä kerromme lisää kampanjan ohjelmasta niin Facebookissa kun Instagramissakin kaupungin kotisivuja toki unohtamatta. Kauniaisten kuvataidekoulu sekä Kauniaisten musiikkiopisto painottaa kampanjan ajan yhdessä tekemistä ja kertovat kampanjasta omissa tiedotuskanavissaan.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *