| KAUPUNKI - STADEN

Kampanjen Ge mig tid vill föra barn och vuxna närmare varandra

Under Ge mig tid-kampanjen uppmanas föräldrarna bekanta sig med ungdomarnas favoritsysslor.

Föreningen Kauniaisten kouluyhdistys ordnade tisdagen den 24.10.2023 en tillställning på Kasavuoren koulu för föräldrar och alla som är intresserade av ungdomsfrågor. Under tillställningen behandlades ungdomskriminalitet och ungdomarnas tillstånd i Grankulla ur polisens synvinkel. Anförande höll kommissarie Hannu Väänänen, som jobbar med ungdomsärenden på Polisinrättningen i Västra Nyland.

– Lägg inte ut era barns fritid på någon annan. Var inte blåögda. Ge dem tid och ta dem med. Gå med dem och kolla in vad de gillar. Engagera er, det uppskattar barnen. Ni måste vara mer lockande än osunda fenomen. Ge barnen er tid.

Dessa ord av Väänänen stannade kvar i Grankulla stads idrottstjänstkoordinator Nina Allenius sinne och tanken på kampanjen Ge mig tid fick sitt startskott. Kampanjen pågår i cirka en månad (8.1- 4.2).

– Min förhoppning är att kampanjen sporrar föräldrarna att tillbringa mer tid tillsammans med sina barn och i synnerhet att lyssna på barnen och med öppet sinne delta i aktiviteter barnen gillar även om de är utanför den egna bekvämlighetszonen.

Hur genomförs kampanjen i praktiken?

– Stadens välfärdstjänster ordnar i samarbete med föreningar och företag gemensam sysselsättning för barn och föräldrar. Det erbjuds bland annat gratis gympasaltimmar i skolorna, biljard och E-sport på ungdomsgården, lästips i bibban, trycka t-shirt eller tygkasse på Digilabbet och mycket annat. Om du inte redan följer stadens sociala medier så lönar det sig att börja nu för vi informerar mer om kampanjens program på Facebook och Instagram samt även på stadens webbsida. Grankulla konstskola och Grankulla musikinstitut betonar i samband med kampanjen vikten av att umgås och göra saker tillsammans och informerar om kampanjen via sina egna informationskanaler.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *