| URHEILU - IDROTT

Elinvoimainen Grani Tennis täyttää 50 vuotta

Grani Tennis ry:n jäsenmäärä on kasvanut vuosien aikana ja nyt kun seura täyttää 50 vuotta jäseniä on noin 900 ja GT on Suomen suurimpia tennisseuroja.

Grani Tennis perustettiin 14.6.1974 tarkoituksena tenniksen harjoittaminen ja kiinnostuksen lisääminen sekä hyvien urheilijoiden kasvattaminen. Erityisesti perustamissäännöissä esitetään tavoitteena harjoitusten ja kilpailujen järjestäminen. Puheenjohtajaksi valittiin Bertel Limnell ja hallituksen jäseniksi Mirja Cronstedt, Yngve Ollus, Nils Liljeström, Thomas Ehrnroth ja Henrik Lundström.

Nyt seura on toiminnanjohtaja Kirsi Lassooyn mukaan kehittynyt yhdeksi Suomen suurimmaksi tennisseuraksi, vaikka kotikunta onkin pieni.

Kirsi Lassooy (vas.) on toiminut seuran toiminnanjohtajana ja hallin toimitusjohtajana vuodesta 2011. Nina Uusitalo on GT Tennis- ja mailapelikoulun vastuuvalmentaja ja Jan Tiilikainen on kilpavalmennuksen vastuuvalmentaja.

– Toiminta alkoi koulujen saleista ja Kauniaisten luolan kautta päästiin omaan halliin vuonna 2009. Hallia on laajennettu muutama vuosi sitten ja viime kesänä rakensimme ensimmäisenä Suomessa kaksi TOP Clay -tekomassakenttää hallin yhteyteen, hän toteaa.

Mikä on ollut seuran suurin saavutus näiden vuosikymmenten aikana?

– Seura on voimakkaasti kehittänyt olosuhteita, rakentanut ja kehittänyt omaa toimipaikkaansa, TARGA arenaa. Suomen ilmastossa olosuhteilla on suuri merkitys. Olemme saaneet sitoutuneen henkilökunnan ja hallituksiin jäseniä, jotka ovat kehittäneet seuraa pitkäjänteisesti.

Systemaattinen harjoittelu

Tärkein toimintamuoto on viikoittainen, säännöllinen valmennus kaikenikäisille. Kesäisin tarjolla on tennisleirejä ja -kursseja. Vuoden aikana järjestetään kilpailuja ja kansallista huipputennistä pääsee seuraamaan läheltä Tennisliiga -ottelutapahtumissa.

Kilpavalmennuksesta vastaa Jan Tiilikainen, joka toteaa että Grani Tennis pyrkii systemaattiseen harjoitteluun. Hän on toiminut seuran vastuuvalmentajana noin kolme vuotta yli 25 USA-vuoden jälkeen ja viihtynyt hyvin.

– Meillä on joka päivä pakolliset alkulämmittelyt 20 minuuttia, harjoitukset maanantaista torstaihin, aamuharjoitukset, viikonloppukisoja. Me uskomme systemaattiseen, kovaan harjoitteluun. Täällä on mahtavat puitteet, hän sanoo.

Hallilla on oma hieroja ja myös tennisfysiikkaan keskittynyt valmentaja Nikola Zujic.

Millaisia tulevaisuudennäkymiä seuralla on seuraaville vuosikymmenille?

– Tenniksellä on vahvat perinteet ja juuri nyt on meneillään varsinainen tennisbuumi Suomen Davis Cup -menestyksen ansiosta. Meillä on loistavat olosuhteet ja sijaitsemme hyvällä paikalla Espoon sydämessä Kauniaisten kupeessa, joten näen tulevaisuuden mahdollisuuksia täynnä, Kirsi Lassooy sanoo.

Seura järjesti juhlapaneelin keskiviikkona 17.4., jossa aiheena oli ”Seura hyvinvoinnin edistäjänä & pelaajauran tukijana”. Mukana keskustelussa Olli Heinonen (liikuntalääketieteen professori, ylilääkäri, Paavo Nurmi -keskus), Sirpa Korkatti (ihmisten ja kulttuurin johtaja, Eerikkilän urheiluopisto) ja Jarkko Nieminen, Suomen Davis Cup -joukkueen kapteeni.

– Perjantaina 19.4. järjestämme jäsenille ja ystäville hallilla varsinaiset syntymäpäiväjuhlat. Vuosi huipentuu yleisiin SM-kilpailuihin joulukuussa 9.–15.12, Kirsi Lassooy kertoo.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *