| KAUPUNKI - STADEN

Resultatet i omröstningen om medborgarbudgeteringen klart

Vinnaren i årets medborgarbudgetering är förslaget 6 000 euro till Grani Närhjälp r.f. som tilläggsfinansiering för fotograferingsprojektet ”Mun toinen puoli” som riktar sig till ungdomar, som fick 26 % av rösterna.

– I omröstningsfasen hade det meddelats att om det här förslaget vinner, kommer överskottet att ges till det förslag som kom på andra plats i omröstningen, uppger staden.

På andra plats kom förslaget “Plantering av träd på lämpliga ställen”, som fick 24,5 % av rösterna.

Grankulla stad hade budgeterat 15 000 euro för medborgarbudgeteringen i år. Summan delas enligt följande:

  • 6 000 euro Till Grani Närhjälp r.f. som tilläggsfinansiering för fotograferingsprojektet ”Mun toinen puoli” som riktar sig till ungdomar.
  • 9 000 euro “Plantering av träd på lämpliga ställen”.

265 personer röstade i omröstningen, och rösterna fördelade sig mellan förslagen så här:

Tabell med infon: - Anskaffning av bänkar till parker och Gallträsks strand: 19 % - Anskaffning av ny utrustning för utomhuslekar/nya ställningar till stora barnens sida på Mäntymäen koulus gård: 22 % - Plantering av träd på lämpliga ställen: 25 % - Underhållning, musik, teater för invånarna (t.ex. ambulerande teater): 8 % - 6 000 euro till Grani Närhjälp rf som tilläggsfinansiering för fotograferingsprojektet ”Mun toinen puoli” som riktar sig till ungdomar. Om det här förslaget vinner får förslaget med näst flest röster den resterande summan: 26 %

Tilläggsinformation om medborgarbudgetering och förslag som har vunnit tidigare år: Medborgarbudget – Grankulla (kauniainen.fi)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *