| - Historia

En ny serie om Grankulla startar

Kaunis Grani startar denna vinter en artikelserie som berättar om intressanta platser, byggnader, mänskor och händelser. En del är kanske bekant, annat är nytt. Vi har ganska många nya invånare i de nya husen i centrum som ännu inte känner Grankulla.

Uppdraget att skriva har getts oss, Clara Palmgren, pensionerad kultursekreterare som länge studerat Grankullas historia och medverkat i flere av böckerna samt Catharina Brandt-Vahtola, pensionerad lärare och nästan barnafödd här.

Vi hoppas få en intresserad läsekrets och vill gärna ha respons. Kanske med tilläggsuppgifter, gamla foton och önskemål? Hör av er!

I nästa nummer presenterar vi Villa Tuna 1912–2012 som inbjöd till Salong 2.12.2012. Villan har alltid varit en privatvilla men under en längre tid efter krigen hyrde köpingen några rum där för sitt bibliotek.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *