| URHEILU - IDROTT

Svenskfinlands orienterande ungdomar på läger i Grankulla

Veckan före skolstart, värmebölja, 50 ungdomar, skärmar i skogen, lekar, umgänge, mat och övernattning på skolgolv. Det är sammanfattningen av ett lyckat orienteringsläger där ungdomar i åldern 10-18 samlades i Granhultskolan för orienteringsläger 7-10.8.

Arrangör för FSO storlägret, ett årligt evenemang som cirkulerar i Svenskfinland, var den här gången OK 77. Förutom knepiga och mindre knepiga orienteringsbanor i skogarna i Grankulla och Esbo hade vi många roliga lekar och fri samvaro där ungdomarna från föreningarna i Svenskfinland lärde känna varandra.

Isa Dahllund och Mari Seppänen diskuterar vägval.

Vi hade en del individuell orientering, men också många gruppaktiviteter. I alla gruppaktiviteter under lägret var ungdomarna indelade i grupper som bestod av deltagare från olika föreningar. På vanliga tävlingsevenemang under säsongen träffas ungdomarna som konkurrenter. På lägret fick de bekanta sig med sina tävlingskamrater från andra föreningar på ett lekfullt sätt. Vi hade bland annat en lägerstafett med blandade grupper, lekar och lägeräventyret i Grankulla slalombacke med olika roliga uppgiftsstationer, bl.a. orienteringstävlingsryggsäckslopp där lagmedlemmarna i tur och ordning klädde på sig orienteringsutrustningen i ryggsäcken och sprang en runda och gav ryggsäcken vidare till följande som klädde på sig, sänkte sjörövarskepp samt labyrintorientering med förbundna ögon där lagkamraterna beskrev rutten med hjälp av en karta.

Vi förföljdes av getingar som så många andra den här sommaren, men annars var det idel glada och energiska ungdomar som deltog i lägret.

Lägret avslutades på fredag (10.8) eftermiddag. En stor del av deltagarna fortsatte sedan på veckoslutet till FSOM-tävlingarna (Finlands Svenska Orienteringsförbunds mästerskap) som också de arrangerades av OK 77 i Grankulla (sprintorientering) och Noux (långdistans och stafett).

Lägerdeltagarna är klara för start.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *