| URHEILU - IDROTT

Handboll: Källman och Johanson fortsätter träna

Mikael Källman tog över tränarposten hos GrIFK:s handbollsherrar i årsskiftet och det står klart att han fortsätter träna det unga laget. Assisterande tränaren Patrik Johanson fortsätter också, meddelar klubben.

GrIFK:s styrelsemedlem Christian Segersven uppger att förberedelserna inför nästa säsong började med att styrelsen kartlade läget.

– Vi konstaterade att det viktigaste är att se till att tränarna fortsätter. Spelarna var belåtna över beskedet och nu är det lättare att planera framtiden, säger Segersven i klubbens pressmeddelande.

Diskussionerna med tränarna framskred snabbt och båda var villiga att fortsätta även om man måste göra uppoffringar och lagets budget sannolikt krymper.

Chefstränaren Mikael Källmans budskap om att han är villig att fortsätta underlättade förhandlingarna.

– Det är ingen hemlighet att jag alltid har trivts i Grankulla. Jag har blivit väl emottagen och allt har ordnats så bra som möjligt. Nu är det min tur att i gengäld hjälpa klubben, säger han i pressmeddelandet.

Spelarna är nöjda med tränarnyheten. Största delen har meddelat att de fortsätter i Grani, endast målvakten Albert Georgs har meddelat att han lägger mer karriären.

FM-ligans matchschema har ännu inte slagits fast. Man siktar på att komma igång i september som vanligt, men det finns inga garantier för att så kommer att ske.

ÖVERSÄTTNING: PATRICIA HEIKKILÄ

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *