| URHEILU - IDROTT

GrIFK gör bra säsong inför tomma läktare

Stämningen i Grankulla bollhall var inte den vanliga när Grankulla IFK mötte HIFK i en FM-seriematch i januari. Publikens hejarop saknades helt och läktarnas blå rader av stolar stod tomma.

När coronaepidemin i Nyland i november övergick i spridningsfasen innebar det att topphandbollen tvingades börja spela matcher utan publik. GrIFK, som gör en bra säsong, hade de bästa publiksiffrorna under fjolsäsongen. Men av här säsongens sex hemmamatcher har redan fyra spelats inför tomma läktare.

Lagkaptenen Carolina Rehnberg berättar att laget har hunnit vänja sig vid läget även om det känns märkligt för spelarna.

– Vi har i Grankulla IFK medvetet försökt utnyttja läget genom att heja på medspelarna mer än vanligt och föra oväsen på avbytarbänken, säger hon.

Skadedrabbad början

I början av säsongen var GrIFK mycket skadedrabbat men sett till resultaten har säsongen varit lyckad. I FM-serien är GrIFK på en stabil tredjeplats och lagets spel har förbättrats längs med hela säsongen. Segern över HIFK i januari visade med besked att laget på allvar kämpar om medaljerna i vår.

Förra säsongen tog sig GrIFK till cupfinal, det var första gången sedan säsongen 2006-2007. I årets Finska cup är det dags för semifinal mot fjolårets finalmotståndare HIFK. GrIFK:s Sara Sandelin säger att laget jagar framgång i både cupen och serien – målet är cupfinal och FM-guld.

Cup-semifinalen avgörs i Helsingfors den 2 februari och en eventuell final den 7.2.

Återvändare lagets målkanon

Johanna Hilli har återvänt till sin fostrarklubb den här säsongen. Hon är lagets och hela FM-seriens bästa målskytt. Samarbetet med lagkamraterna har förbättrats hela tiden och hon går inte att stoppa när det löper på som bäst. Vid sidan av Hill har både Sara Sandelin och Mathilda Sandblom utvecklats i stora steg och hör till lagets pålitliga spelare.

En annan som lyckats toppenbra i Grankulla IFK är linjespelaren Corinna Jensen. När laget var skadedrabbat i börja av säsongen tog Jensen initiativet och höjde sin nivå till eliten i sin spelposition, trots att hon alltid inte får den uppmärksamhet hon förtjänar.

GrIFK kämpar på allvar om medaljer i både cupen och FM-serien säsongen 2020-2021. Förhoppningsvis får Grankullasupportrarna vara med i bollhallen under vårens avgörande matcher.

GrIFK:s återstående hemmamatcher i grundserien: 23.1, 20.2, 27.2, 6.3.

ÖVERSÄTTNING: PATRICIA HEIKKILÄ

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *