| URHEILU - IDROTT

GrIFK och HCK Salamat intensifierar samarbetet

Ishockeyklubbarna GrIFK och HCK Salamat kommer att samarbeta tätare.

Målet är att erbjuda bättre ishockey till fler barn och ungdomar i Grankulla och Kyrkslätt samt i deras närområden. Det uppger klubbarna i ett pressmeddelande.

Klubbarna har samarbetat i många år redan som del av både HIFK:s klubbgemenskap och IFK Wests gemenskap.

– Eftersom erfarenheterna varit goda har klubbarna beslutat att intensifiera sitt samarbete ytterligare. Det viktigaste syftet är att förbättra verksamhetsförutsättningarna för båda klubbarna. Samverksamhetens hörnstenar blir högklassig och långsiktig verksamhet, proffsig träning, tillräckligt med tid på isen och rimliga kostnader, säger klubbarna.

Först förenas verksamheten i åldersgrupperna U11–U13 under säsongen 2021–2022. Spelarna i dessa kategorier utgör en grupp som tränar och spelar matcher i både Grankulla och Kyrkslätt. Åldersklasserna som förenas verkar under GrIFK och samverksamheten inleds i vår. Yngre och äldre åldersgrupper fortsätter i sina respektive klubbar som förut.

Det är meningen att senare utöka samarbetet med stöd av erfarenheterna under de kommande säsongerna.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *