| URHEILU - IDROTT

Handboll: Dicken starkare i semifinalerna – GrIFK:s damer möter KyIF i bronsmatch

Semifinalserien mot Dicken slutade i besvikelse i Grankulla. GrIFK, som inledde med seger, tvingades ge sig tre gånger i rad och Dicken gick till final med matchsegrarna 3-1.

Grankulla IFK visade redan i grundserien att laget, då det spelar som bäst, klarar av att utmana seriens storfavoriter och även vårens semifinaler inleddes bra. Laget började med seger och var även i andra matchen nära seger ända till slutet. Den gången var slutet bittert för graniborna – Dicken utjämnade i sista sekund och marscherade via förlängning mot en seger.

Dicken som under hela semifinalserien försvarat hårt och aggressivt gav inte GrIFK några möjligheter i de två sista  matcherna. Grankullaborna tappade under det hårda trycket sitt eget anfallsspel och Dicken fick både ett fysiskt och psykiskt övertag. De två sista semifinalmatcherna var en uppvisning av Dicken och laget gick rättvist till final där motståndaren är HIFK.

Grankulla IFK har fortfarande möjlighet att kröna sin säsong med en medalj i bronsmatchen där laget möter säsongens överraskning KyIF.

Resultat:

28.03 Dicken – GrIFK 20-22

01.04 GrIFK – Dicken 26-28 förl. (23-23)

05.04 Dicken – GrIFK   26-19

08.04 GrIFK – Dicken 17-24

Tidpunkterna för GrIFK:s kommande bronsmatcher är inte fastslagna. 

ÖVERSÄTTNING: JAN SNELLMAN

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *