| YLEINEN - ALLMÄN

Länsi-Uudenmaan hyvinvointialueen palveluverkkoesitys julki: Terveysasema säilyy Kauniaisissa

Sekä terveysasema Kauniaisissa että Villa Breda jatkavat toimintaansa Länsi-Uudenmaan hyvinvointialueen palveluverkkouudistuksen jälkeen.

Hyvinvointialuejohtajan esityksessä säilytetään kattava palvelujen verkosto ja varmistetaan lähipalvelut. Hyvinvointialueen tärkein tavoite on perustason palvelujen parantaminen. Palvelutarpeen kasvu edellyttää lähipalveluja kuntakeskusten ulkopuolella myös tulevaisuudessa, sanotaan tiedotteessa.

Kauniaisten terveyskeskus/terveysasema on ehdotuksen mukaan säilymässä laajan palvelun terveysasemana, eikä ole muuttumassa lähiterveysasemaksi.

Villa Bredan toiminta on myös odotetusti jatkumassa mutta perhekeskuspuolella ja suun terveydenhuollon puolella on todennäköisesti jatkossa tulossa heikennyksiä Kauniaisten lähipalveluihin.

–   Kauniaislaisten näkökulmasta esitys vaikuttaa varsin hyvältä ja tarkoittaisi toteutuessaan, esityksen mukaisena, että palvelut säilyvät pääsääntöisesti paikkakunnalla, kaupunginjohtaja Christoffer Masar toteaa.

Perhekeskuspalvelut ollaan keskittämässä seitsemään laajan palvelun perhekeskukseen, jonka joukossa Kauniainen ei ole, Kauniaisiin jää perhekeskuksen alueellinen toimipiste. Alueelliseen toimipisteeseen kuuluu perusneuvolatoiminta, mutta laajemmat palvelut ovat varsinaisissa perhekeskuksissa.

Suun terveydenhuollon palvelut Kauniaisissa säilyvät todennäköisesti samanlaisina kuin nyt. Tietyt erikoispalvelut on jo aikaisemmin keskitetty muualle, ja siihen ei tule muutosta.

Hyvinvointialuejohtaja Sanna Svahnin mukaan Länsi-Uudenmaan hyvinvointialueen asukkaat tarvitsevat monipuolisen lähipalvelujen verkoston.

– Alueen kunnat ovat tehneet erinomaista työtä, ja hyvinvointialueella on hyvin toimiva palvelujen verkosto. Palvelujen verkostoa kehittämällä on kuitenkin kyettävä ratkaisemaan sosiaali- ja terveydenhuollon haasteita myös tulevaisuudessa, Sanna Svahn sanoo lehdistötiedotteessa.

Esitys lähtee kohta lausuntokierrokselle alueen kuntiin ja muille tärkeimmille sidosryhmille. Kuka tahansa voi kommentoida esitystä Otakantaa.fi-palvelussa.  Aluevaltuuston on tarkoitus päättää palvelujen verkoston kehittämisen linjauksista 11.6.

Hyvinvointialueella järjestetään huhtikuun aikana useita asukasiltoja, joissa esitystä käydään läpi. Kauniaisiin suunnitellaan asukasiltaa 11.4.

Lue koko lehdistötiedote Länsiuudenmaan hyvinvointialueen sivuilta.

Päivitetty 21.3.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *