| KAUPUNKI - STADEN

Grani rör på sig i fint sommarväder

Evenemanget Grani Rör på sig började i strålande sommarväder på torsdagen vid centralplanen. Dagen startade klockan nio på morgonen med stafetter för daghem och skolor.

 

Idrottstjänsterna arrangerar den 16 maj, i samarbete med andra aktörer, för andra gången evenemanget Grani rör på sig. För två år sedan ordnades en testkörning inför det kommande evenemanget under Grani 50 på Centralidrottsplanen.

Arrangörerna Tero Kuivalainen och Nina Allenius. Tero håller i passet som kan ge fina priser på kvällen. I Ninas famn en sumobrottardräkt. Sumobrottning är en nyhet för i år.

Syftet med dagen är att samla alla Granibor för att umgås genom motion samt att erbjuda en möjlighet att prova på olika sporter och framför allt ha roligt tillsammans.

På kvällen fortsätter arrangemangen och deltagarna kan samla klistermärken i sitt pass från varje station som idrottsklubbarna arrangerar.

– Från varje station får man stämplar. När alla stämplar har samlats in och passet har returnerats till pop-up-tältet får man en belöning och deltar i lotterier om större priser. Det finns bra priser att vinna, bl.a. säsongskort, berättar idrottsplatschefen Tero Kuivalainen.

Lotteriet hålls vid centralidrottsplanen direkt efter prisutdelningen och priserna lottas ut bland de närvarande.

Dagens programledare Gisela Montonen och Sakarie Ahmed Nuur.

Klubbarna står för kvällsprogrammet. I samband med det avgörs också traditionella Kurrerundan och oerhört populära Minikurre, där också barnen får uppleva glädjen med motion när de springer. Kurrerundan löps runt Gallträsk som en 5 km slinga. 

Program:
Kl. 9.00-10.00 Daghemmens motionsmorgon på simhallsgården
Kl. 9.00-14.00 Skolornas masstafett
Kl. 17.15 Minikurrerunda på sportplanen för 4-13 åringar
Kl. 18.00 Kurrerundan 5km / 10km
Kl. 18.05 GGF:s gymnaster uppträder
Kl. 17.00-20.00 Föreningarna ordnar kostnadsfritt program för alla
Kl. 19.15 Prisutdelning

GrIFK handboll ordnar caféverksamhet och alla intäkter går till Alex Tieralas minnesfond samt till föreningens juniorverksamhet.

Du hittar mer information om Kurrerundan här.
Följ evenemanget på Facebook.

Granhults maskot.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *